Ulcinj: Lopovi ukradu barke, pa vlasnicima nude motore povoljno

August 24, 2014   | Ngjarjet - Events

kradja-motora-ulcinjFoto: Ismet Karamanaga

Ulcinjska policija traga za lopovima koji su juče ujutru iz lučice Kacema, ispod zidina Starog grada, ukrali motore sa barki Nasera Bušatlića, Alberta Nimanbegua i Šuća Alibegovića.

Bušatlićev radnik sa Kosova, juče tokom uviđaja prepoznao je dva od, kako je rekao, tri lopova, ali, prema informacijama “Vijesti”, policija nije imala dovoljno dokaza da ih nakon ispitivanja zadrži ili eventualno podnese prijave.

“Radi se o Ulcinjanima koji su od ranije poznati policiji”, kazao je Bušatlić.

Krađa se, rekao je Bušatlić, dogodila oko 03.15 časova kada je Kosovar silazio iz Starog grada da bi kupio cigarete.

“Vidio je dvojicu koji u crnoj kesi nose motor u ‘golf’ albanskih tablica. Treći, koji je imao nešto dužu kosu, pobjegao je. Kasnije je stigao još jedan ‘golf’ jer u jedan nisu mogla stati sva tri motora”- ispričao je “Vijestima” Bušatlić.

Ukradeni motor marke “merkuli”, težak 68 kg, kupio je prije četiri godine u Podgorici za gotovo 4.000 eura. Garancija mu, kako je naveo, traje još godinu. Njemu su u martu sa barke ukrali i motor “jamaha”, ali počinioci do danas nijesu otkriveni.

“Ne znam šta da radim. Ja od barke živim i izdržav a m familiju, djecu – studente. Strašno je ovo se dešava”, kazao je.

Nakon što je ujutru dao izjavu, juče popodne, zajedno sa Nimanbeguom i Alibegovićem, ponovo je bio u policiji. Razlog je više nego bizaran – neko ga je telefonom pozvao iz Skadra da dođe, donese 2.000 eura i uzme sva tri ukradena motora. Odlučio je da stvar prijavi policiji. Krađe motora sa barki ulcinjskih ribara, kako u gradu tako i na Bojani, učestale su u posljednje vrijeme.

Bušatlić je kazao da je još u maju sa kolegama podnio inicijativu Morskom dobru za postavljanje kamere unutar Kaceme o njihovom trošku, ali da još nije dobio konkretan odgovor.

Samir Adrović

Izvor: Vijesti Online