Star of Montenegro odustao od projekta “teškog” 50 miliona na mjestu ulcinjskog “Jadrana”

August 30, 2014   | Ngjarjet - Events
Hotel-Jadran-novi-UlcinjULCINJ – Kompanija “Star of Montenegro” odustala je od namjere da dobije građevinsku dozvolu za gradnju na mjestu starog hotela “Jadran” na poluostrvu Rastislava, u Ulcinju, pišu današnje Vijesti dodajući da je informacija firme o povlačenju zahtjeva za građevinsku dozvolu Ministarstvu turizma dostavljena 13. avgusta.
Na toj lokaciji trebalo je da gradi luksuzni hotelski kompleks.Najavljivan kao 50 miliona eura vrijedan projekat, sada je ponovo stavljen na čekanje, jer se kompanija “Star of Montenegro” u kojoj pet odsto kapitala ima Javno preduzeće “Morsko dobro”, 13. avgusta obratila Direktoratu za građevinarstvo resornog ministarstva sa informacijom da odustaje od zahtjeva za dobijanje građevinske dozvole.Kompanija Star of Montenegro je još sredinom novembra prošle godine podnijela zahtjev za dobijanje građevinske dozvole, ali je Ministarstvo ubrzo, već u decembru obustavilo postupak, zbog neplaćene naknade za regionalni vodovod.

Postupak je potom nastavljen da bi se kompanija prije dvije sedmice odlučila da odustane od građevinske dozvole.

U Vladinom dokumentu o stanju investicija u turizmu, koji je usvojen još početkom godine, navodi se da je ugovor o dugoročnom zakupu 25.455 kvadrata zemljišta na poluostrvu Ratislava u opštini Ulcinj sa kompanijom Star od Montenegro zaključila još 20. decembra 2008. godine. Predmet zakupa je dio morskog dobra u opštini Ulcinj koji zahvata prostor lokacije nekadašnjeg hotela “Jadran”.

Time je planski bilo omogućeno da se uđe u proces dobijanja građevinske dozvole.

Planskim dokumentom predviđena je gradnja turističkog kompleksa visoke kategorije kapaciteta 150 kreveta u hotelu i 100 kreveta u depadansima.

 

Autor/izvor: SEEbiz / Portal Analitika