Fond Nedfact do 10. septembra će odlučiti o hotelu u Ulcinj

August 31, 2014   | news

Hotel-Jadran-Ulcinj-Star-MontenegroULCINJ – Fond sa većinskim holandskim kapitalom Nedfact, trebalo bi da do 10. septembra saopšti da li će na ulcinjskom poluostrvu Suka graditi luksuzni hotel, piše portal Ul-info.

Budući hotel Servantes bi, prema zamisli Nedfacta, bio dva sprata veći od prvobitno planiranog, zbog čega je ulcinjska kompanija Star of Montenegro prije dvije sedmice povukla zahtjev za dobijanje građevinske dozvole za raniji projekat.
Kompanija Star of Montenegro je, kako su objavile Vijesti, odustala od namjere da dobije građevinsku dozvolu za gradnju na mjestu starog hotela Jadran na Suki.
Nedfact je namjeravao da u gradnju hotela investira oko 50 miliona eura, zbog toga su čelnici fonda registrovali firmu u Crnoj Gori pod nazivom Nedfact Montenegro.
Oni su u pismu o namjerama, upućenom predsjedniku opštine Ulcinj Fatmiru Đeki, naveli da bi do 2018. godine realizovali gradnju hotela Servantes.
Predstavnici Nedfacta su u pismu dodali ,,mapu puta“, navodeći da očekuju podršku i pokazili spremnost da prihvate sve savjete i preporuke.

S.P.

Izvor: POBJEDA