Ljoro Nrekić: Optužbe protiv mene lažne

September 1, 2014   | Ngjarjet - Events

ljoro-nrekic-loro-nrekiqPredsjednik Opštinskog odbora DPS-a u Ulcinju Ljoro Nrekić kazao je da su optužbe grupe nezadovoljnih članova DPS-a na njegov račun lažne i da oni koji su ih izrekli nemaju podršku u Ulcinju.

Nezadovoljni članovi ulcinjskog DPS-a predvođeni Muhamedom Spužom kako piše Dan, razgovarali su sa političkim direktorom Tarzanom Miloševićem i ponovili da će pokrenuti inicijativu za smjenu Nrekića zbog, kako su naveli, niza zloupotreba u partiji i loše vođenih postizbornih pregovora o formiranju vlasti u Ulcinju.

Nrekić je istakao da je javno mnjenje u Ulciju protiv njih, jer znaju da su ”prevaranti i lažovi”.

”Sve što su iznijeli su laži. Prije svega je laž da je DPS ostvario loš izboni rezultat što je očigledno. Pa nijesmo imali nikad bolji rezultat u Ulcinju. Kažu da sam zaposlio sve katolike – to nije tačno, to su sve njihove laži. Mi se ne dijelimo po vjeri i naciji i ja nijesam takav po prirodi. Javno mnjenje u Ulciju je protiv njih jer znaju da su prevaranti i lažovi. To je jedna grupacija ljudi koji su uvijek nezadovoljni i nemaju podršku već su u manjini, par njih se udružilo jer žele da operu sebe zbog toga što nijesu izašli na predsjedničke izbore”, kazao je Nrekić za Portal Analitika.

Predsjednik OO DPS-a Ulcinj je kazao da su takođe neosnovane optužbe da je zloupotrijebio položaj pri zapošljavanju članova uže porodice.

”Ćerka mi je bila student generacije i čekala je godinu i po dana da se zaposli u centrali EPCG u Nikšiću gdje je radila godinu dana. Nakon toga je primljena za stalno u ekonomsko – finanasijskoj službi EPCG u Nikšiću. Moj sin je takođe čekao dvije godine da se zaposli i sada radi u Centru za socijalni rad. Takođe, nijesu istinite optužbe da je 70 odsto članova IO DPS nezaposleno. Samo njih 19 odsto nije zaposleno”–tvrdi Nrekić.

On je kazao da je, za zapošljenje Muhameda Spuža, intervenisao kod ministra prosvjete Slavoljuba Stijepovića.

”Što se tiče Spuža, bio sam kod ministra Stjepovića da intervenišem da se zaposli, ali ministar nije htio ni da čuje za to. Stjepović je rekao da dok je on ministar prosvjete, Spuž neće biti zapošljen. Možda je Stijepović imao i potpuno pravo, jer Spuž ima krivičnu prijavu i osuđivan je. To su minorni članovi, nijesu ozbiljni članovi DPS-a”, poručio je Nrekić.

Izvor: Portal Analitika / RTCG