Mr.Osmanović: Pismo upućeno g. Željku Roloviću

September 1, 2014   | news

Prvenstveno prvo kao gradjanin poznatog grada po slozi I miru grada Ulcinja,pa kao član Dps-a Ulcinj,posle niskih I veoma uvredljivih,nepristojnih a prije svega ne argumentovanih i nejasnih izjava upućenih prema članovima pomenute partije od strane g Rolovića,koje osim što su ne argumentovane i nejasne takodje mislim da su upućene da bi destabilizovale pomenuti mir I slogu koja je I krasila ovaj prelijepi grad.

Artan Osmanovic-Ulcinj

G Roloviću,posle tako uvredljivog teksta a prije svega nejasnog I ne argumentovanog,mislim da bi za nas članove pomenute partije a prije svega za javnost bilo lijepo I jasnije da taj nepristojni tekst privedete kraju,tako što ćete navedene rijči kao:Paraziti,Šverc preko Albanije I sumnjive diplome, malo detaljnije izjasniti.

I ako na takav oblik i sadržaj teksta nebi trebalo ni obraćati pažnju,ipak sam odlučio da prije svega zbog zablude javnosti i naših sugradjana prvenstveno očistim sebe I porodicu,ako se uopte mislilo na nas.

Tako da ću krenuti od prve uvredljive riječi “Paraziti”

G Roloviću,ja Artan Osmanović,sa svojih 28 god.životaiI moja porodica,od učlanjenja u pomenutoj partiji,ni jednog trenutka a kamoli više vremena nismo imali apsolutno nikakvu korist,i sve sto smo stekli je isključivo rezultat našeg sopstvenog rada i zalaganja u raznim poljima.

U sledećem tekstu,ako budete dodatno tržzili I potvrdili da se o nama mislilo,dostaviću vam javno, stambeni kredit ako ima sumnje u znoju i sopstvenom požrtvovanju oko izgradnje porodične kuće koju posjedujemo.

Osnivač sam I nevladine organizacije “Euro Project” i aktivan u raznim medjunarodnim projektima,što vam mogu takodje javno argumentovati u sledećem tekstu.

Takodje sam i vlasnik restorana Castello,ispod bivšeg hotela Galeb,(50m od vase kuće),gdje redovno plaćam zakupninu JP Morskom Dobru I sva ostala potraživanja od strane države kao porez,doprinosi itd itd,koje vam takodje mogu argumentovati tako što ću vam javno priložiti uplatnice o izvršenim obavezama prvenstveno prema državnim potraživanjima kao I broj rešenja JP Morskog Dobra I Opštine Ulcinj.

Tako da mislim da sa svojih 28 god života rijec parazit I etiketiranje da sve čekamo od partije bi trebale biti povučene barem za nas I to javno.

Druga uvredljiva riječ “Sumnja u diplomama”

Kad smo kod diploma,Ekonomski fakultet sam uspješno završio u državnom,, Fakultetu Luidj Gurakući,, u Skadru.Magistarske studije takodje sam uspješno priveo kraju u državnomFfakultetu u Tirani I trenutno pohadjam doktorske studije takodje u državnom Fakultetu u Draču “Aleksander Mojsiu”,koji je ujedno I poznat kao fakultet sa velikim renomeom I kriterijumom u regionu,od kojih sam I zadržan da obavljam posao “asistenta”po ugovoru na odredjeno vrijeme u pomenutom fakultetu.

Takodje pohadjam i svojih10 naučnih radova u oblasti ekonomije i redovan učesnik medjunarodnih konferencija.

Takodje i ove gore navedene tvrdnje vam mogu argumentovati u sledećem tekstu ako bude trebalo.

Što se tiče mog roditelja Eleza Osmanovica,on je doktor ekonomskih nauka,sa naučnim zvanjem Vanrednog profesora. Doktorske studije je uspješno priveo kraju u Srbiji,u Fakultetu organizicionih nauka,tačnije u Beogradu na koju stranu vam I srce emocionalnije i lupa.

Treća uvredljiva rijec “Šverc preko Albanije”

Takodje sam morao odgovoriti I na ovu uvredljivu riječ,jer ja a prije svega moj roditelj (Elez) Osmanovic,evo duži niz godina operujemo u Albaniji ,Makedoniju I Kosovo,kao student-profesor u raznim Ekonomskim fakultetima,I svaki naš ulazak I izlazak iz zemlje svih ovih godina je bio i biće legalan I po propisima koje zahtjeva granični prelaz koji i veže ove prijateljske države.Što se lako da i provjeriti,pogotovo u današnje doba gdje je tranzicija tehnologije dostigla vrhunac I gdje se svaki korak,posebno u graničnim prelazima pažljivo posmatra I registruje.

Takodje što je I veoma bitno da napomenem g Roloviću,to je da ja I moj roditelj i posle veoma mučnih I skupih studija,evo dugi niz godina u Crnoj Gori se i dalje tretiramo kao nezaposlena lica I redovni smo posjetioci Biro-a Rada Ulcinj.

Ali kao časni I prije svega razumni gradjani prije svega Ulcinja I Crne Gore,smo apsolutno svjesni da trenutno “Triste i potrebe tžzišta nisu u jednakoj talasnoj dužini” I ne preostaje nam nista drugo nego da se nadamo a i što je u našoj moći preduzmemo za poboljšanje trenutno grozne situacije,koja nije zadesila samo Crnu Goru nego I kompletan region paiI šire.

Tako da ne samo mi,nego I svi razumni gradjani,svoja ogorčenja I poraze u raznim poljima,nebi trebalo ispoljiti u društvu a pogotovo ne medju svojim sugradjanima I braćom,I pogotovo bez čvstih argumenata I jasnih I preciznih poruka,jer samim tim ćemo samo doprinjeti da brže srusimo ovaj mir I slogu koju su naši preci dugi niz godina izgradili u ovom gradu.

Za kraj bih samo htijo da vam se izvinem ako sam vas nesvjesno nedje u tekstu uvredio I prije svega zbog javnosti zamolio da malo detaljnije iskristališete uvrede koje ste uputili prema svim članovima Dps Ulcinj u prošlom artiklu.


Mr Artan Osmanović