Kišni “Armagedon” u Baru i Ulcinju

September 12, 2014   | Ngjarjet - Events

nevrjeme-u-ulcinjJako nevreme praćeno obilnim padavinama i strahovitom grmljavinom zahvatilo je sinoć crnogorsko primorje.

Pljusak koji nije stajao iza ponoći na južnom jadranu prouzrokovao je da Bar i Ulcinj od ranih jutarnjih časova ostanu bez struje.

Zbog loših vremenskih prilika, praćenih jakim padavinama i strahovitom grmljavinom došlo je do kvara na 110 kV dalekovodima „Bar-Virpazar“ i „Bar-Budva“, pa su Bar i Ulcinj bez struje jutros od 3:37 sati.

Usled loših vremenskih uslova došlo je i do kvara na dva dalekovoda, javljaju iz Elektroprivrede (EPCG), a nastavak snabdevanja električnom energijom se očekuje u prepodnevnim satima.

Na magistralnom putu duž primorja ima odrona, pa se upozoravaju vozači da budu dodatno oprezni.

Takodje, iz EPCG su saopštili da je zbog jakih grmljavinskih procesa izbio i požar u 35 kV postrojenju 110 kV trafostanice Bar koji je uspešnom intervencijom lokalne Službe zaštite, Vatrogasne jedinice Bar, saniran nakon sat vremena.

Ekipe održavanja su locirale kvar na dalekovodu „Bar-Virpazar“, dok to nije slučaj za dalekovod „Bar-Budva“, javlja mondo.me.

Crnogorski meteorolozi za naredne dane najavili su obilne padavine, ali i mogućnost vremenskih nepogoda. U južnim i centralnim predelima Crne Gore očekuje se jače naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, a naročito u noćnim i jutarnjim satima lokalno se očekuju obilnije količine padavina.

Izvor: mondo.me