Ne­vri­je­me ko­je je prekju­če za­hva­ti­lo Ul­cinj

September 15, 2014   | Ngjarjet - Events

NEVRJEME ULCINJNe­vri­je­me ko­je je ju­če pri­je­pod­ne za­hva­ti­lo Ul­cinj i oko­li­nu, u naj­ju­žni­joj cr­no­gor­skoj op­šti­ni pri­či­ni­lo je ve­li­ki broj pro­ble­ma. In­ten­ziv­ne pa­da­vi­ne pra­će­ne gr­mlja­vi­nom po­če­le su ra­no uju­tru i za sve­ga ne­ko­li­ko ča­so­va prak­ti­čo je bi­lo po­pla­vlje­no ne­ko­li­ko grad­skih zo­na i dio oko­li­ne. Na ma­gi­stral­nim pu­te­vi­ma pre­ma Vla­di­mi­ru i Adi Bo­ja­ni sa­o­bra­ćaj je bio ote­žan, jer su se iz­li­li ka­na­li po­red ko­lo­vo­za, pa su pu­tem mo­gla sa­o­bra­ća­ti sa­mo ve­ća mo­tor­na vo­zi­la.

NEVRJEME ULCINJ-1Na bu­le­va­ru pre­ma Ve­li­koj pla­ži ko­lo­voz je bio pod vo­dom, a pro­ble­ma je bi­lo na še­ta­li­štu na Ma­loj pla­ži i uli­ca­ma Đu­ra Đa­ko­no­vi­ća i Bo­ška Stru­ga­ra, u dje­lu kod Jav­nog ko­mu­nal­nog pred­u­ze­ća i Elek­tro­di­stri­bu­ci­je. Bu­ji­ce su na put­nu in­fra­struk­tu­ru na­ni­je­le ve­li­ku ko­li­či­nu šu­ta i raz­li­či­tog ot­pa­da, ko­ji je do­dat­no ote­žao si­tu­a­ci­ju jer je za­če­pio od­vod­ne ka­na­le i šah­te. Vo­da je pro­dr­la u ne­ko­li­ko ku­ća u na­se­lju To­to­ši, Đe­ra­ne, Ko­dre i Štoj, gdje su, pre­ma još ne­po­vr­đe­nim in­for­ma­ci­ja­ma, šte­tu pre­tr­pje­la i po­ljo­pri­vred­na do­bra. Pro­ble­ma je bi­lo i u na­pa­ja­nju elek­trič­nom ener­gi­jom ali se eki­pe Elek­tro­di­stri­bu­ci­je in­ter­ve­ni­sa­le na vri­je­me.

Iz lo­kal­ne sa­mo­u­pra­ve sa­op­šte­no je da se če­ka pre­sta­nak pa­da­vi­na, ka­ko bi eki­pe iza­šle na te­ren i sa­gle­da­le sta­nje na ugro­že­nim pod­ruč­ji­ma. Vre­men­ske ne­pri­li­ke sta­bi­li­zo­va­ne su u po­sli­je­po­dnev­nim ča­so­vi­ma i, pre­ma po­sled­njim in­for­ma­ci­ja­ma, vo­da se po­la­ko po­vla­či iz po­pla­vlje­nih zo­na. Nad­le­žni su ape­lo­va­li na gra­đa­ne da na­red­nih da­na Ko­mi­si­ji za pro­cje­nu šte­te od ele­men­tar­ni­oh ne­po­go­da pri­ja­ve sve even­tu­al­ne šte­te na imo­vi­ni.
M.K.

Izvor: DAN