Na­il Re­dža po­moć­ni­k di­rek­to­ra Do­ma zdra­vlja Ulcinj

September 16, 2014   | Ngjarjet - Events

Nail-Redza-UlcinjPo­bu­nje­ni čla­no­vi ul­cinj­skog DPS-a sa­op­šti­li su ju­če da je funk­ci­o­ner te stran­ke Na­il Re­dža mi­mo jav­nog kon­kur­sa do­bio po­sao po­moć­ni­ka di­rek­to­ra Do­ma zdra­vlja sa­mo za­to što je bli­zak ak­tu­el­nom pred­sjed­ni­ku oppštin­skog od­bo­ra Ljo­ru Nre­ki­ću. Oni tvr­de da je u pi­ta­nju na­sta­vak prak­se da pri­vi­le­gi­je do­bi­ja­ju sa­mo ka­dro­vi bli­ski Nre­ki­ću, a po­vo­dom tog slu­ča­ja upu­ti­li su pi­smo pro­te­sta po­li­tič­kom di­rek­to­ru DPS-a Tar­za­nu Mi­lo­še­vi­ću.
Re­dža je ra­ni­je bio pot­pred­sjed­nik op­šti­ne Ul­cinj, a is­tak­nu­ti je ka­dar ul­cinj­skog DPS-a.
Vi­še­mje­seč­ni su­kob u op­štin­skom od­bo­ru u Ul­ci­nju, cen­tra­la De­mo­krt­ske par­ti­je so­ci­ja­li­sta za­sad ne­u­spje­šno po­ku­ša­va da ri­je­ši jer se kon­stat­no po­ja­vlju­ju no­ve in­for­ma­ci­je o sve ozbilj­ni­jem kon­flik­tu iz­me­đu Nre­ki­će­ve i gru­pa­ci­je ko­ju pred­vo­di Mu­ha­med Spuž.
Še­zde­se­tak ne­za­do­volj­nih čla­no­va, oku­plje­nih oko Mu­ha­me­da Spu­ža, okri­vi­li su Ljo­ra Nre­ki­ća da za­po­šlja­va is­klju­či­vo čla­no­ve svo­je po­ro­di­ce, ro­đa­ke i pri­ja­te­lje, i to sa­mo jed­ne vje­re, te da je 40 od­sto čla­no­va ul­cinj­skog od­bo­ra stran­ke bez po­sla.
U sa­op­šte­nju do­sta­vlje­nom „Da­nu”, po­li­tič­ka gru­pa­ci­ja oku­plje­na oko Spu­ža tvr­di da je u po­sled­nje vri­je­me ne­ko­li­ko čla­no­va par­ti­je, ko­ju pred­vo­di pre­mi­jer Mi­lo Đu­ka­no­vić, do­bi­lo uhlje­blje­nje.
– Naj­no­vi­ji slu­čaj je od­lu­ka da Na­il Re­dža do­bi­je po­sao po­moć­ni­ka di­rek­to­ra Do­ma zdra­vlja u Ul­ci­nju. Re­dža je, ina­če, biv­ši po­pred­sjed­nik op­šti­ne, iz vre­me­na vla­da­vi­ne ko­a­li­ci­je DUA-DPS – na­ve­li su u gru­pa­ci­ji ko­ju pred­vo­di Mu­ha­med Spuž.
Oni su ka­za­li da je DPS ne­dav­no ur­gi­rao da Re­dža do­bi­je po­sao po­moć­ni­ka di­rek­to­ra u Do­mu zdra­vlja bez kon­kur­sa, a da je dru­gi ka­dar bli­zak Nre­ki­ću či­je ime ni­je­su na­ve­li, do­bio po­sao u Mi­ni­star­stvu unu­tra­šnjih po­slo­va.
– O to­me smo oba­vi­je­sti­li po­li­tič­kog di­rek­to­ra DPS-a Tar­za­na Mi­lo­še­vi­ća. Mi ne­ma­mo ni­šta pro­tiv da se lju­di za­po­šlja­va­ju, ali iz­gle­da da oni ko­ji se ne bu­ne, od­no­sno ću­te o broj­nim pro­ble­mi­ma ima­ju pred­nost – ka­žu čla­no­vi gru­pa­ci­je ko­ju pred­vo­di Mu­ha­med Spuža.
Na pi­ta­nje „Da­na” da li su mu se obra­ća­li ne­za­do­volj­ni čla­no­vi ul­cinj­skog DPS-a, tvr­de­ći da po­sao do­bi­ja­ju sa­mo bli­ski Nre­ki­ću, i ka­ko tre­ba ri­je­ši­ti si­tu­a­ci­ju u Ul­ci­nju, Tar­zan Mi­lo­še­vić je re­kao da se ra­di o „in­ter­nim stra­nač­kim stva­ri­ma”
– To je in­ter­no pi­ta­nje na­še par­ti­je ko­je će­mo ri­je­ši­ti na or­ga­ni­ma na­še par­ti­je u Ul­ci­nju, i si­gu­ran sam, vr­lo uspje­šno, na sjed­ni­ca­ma iz­vr­šnog i op­štin­skog od­bo­ra na­še par­ti­je – ka­zao je Mi­lo­še­vić.
Ne­za­do­volj­ni funk­ci­o­ne­ri DPS-a iz Ul­ci­nja ra­ni­je su tra­ži­li ostav­ke Nre­ki­ća, ko­or­di­na­to­ra par­tij­ske cen­tra­le za tu op­šti­nu Sa­nje Vla­ho­vić i Go­ra­na Je­vri­ća, op­tu­žu­ju­ći ih za lo­še sta­nje u stra­nač­koj or­ga­ni­za­ci­ji i za to što je DPS na­kon lo­kal­nih iz­bo­ra ostao u opo­zi­ci­ji upr­kos naj­vi­še osvo­je­nih man­da­ta u Skup­šti­ni ošti­ne (de­vet).
Ne­dav­no su upu­ti­li pi­smo li­de­ru par­ti­je Mi­lu Đu­ka­no­vi­ću, pot­pred­sjed­ni­ci­ma Sve­to­za­ru Ma­ro­vi­ću i Fi­li­pu Vu­ja­no­vi­ću i tra­ži­li da se ana­li­zi­ra­ju pre­go­vo­ri o for­mi­ra­nju vla­sti, a od­go­vor­ni za ne­u­spjeh smi­je­ne. Tvr­de da će po­kre­nu­ti ini­ci­ja­ti­vu za smje­nu pred­sjed­ni­ka OO Ljo­ra Nre­ki­ća, zbog ni­za zlo­u­po­tre­ba u par­ti­ji i lo­še vo­đe­nih po­sti­zbor­nih pre­go­vo­ra o for­mi­ra­nju vla­sti u Ul­ci­nju.
– Dok na­ši čla­no­vi, ko­ji su mno­go do­pri­ni­je­li stran­ci, osta­ju bez po­sla i je­dva pre­ži­vlja­va­ju, Nre­kić i nje­go­vi kom­pa­njo­ni, ko­ji su pri­va­ti­zo­va­li stran­ku i funk­ci­je, ču­va­ju lič­ne in­te­re­se – ka­za­li su po­bu­nje­ni čla­no­vi DPS-a iz Ul­ci­nja.
Ljo­ro Nre­kić je ra­ni­je iz­ja­vio da mu upr­kos kri­ti­ka­ma di­je­la ne­za­do­volj­nih čla­no­va, funk­ci­ja ni­je ugro­že­na.
– Jav­no mnje­nje u Ul­ci­nju je pro­tiv njih jer zna­ju da su to pre­va­ran­ti i la­žo­vi. To je jed­na gru­pa­ci­ja lju­di ko­ji su uvi­jek ne­za­do­volj­ni i ne­ma­ju po­dr­šku, ma­da su u ma­nji­ni – iz­ja­vio je ra­ni­je Nre­kić.M.K.-M.V.

Re­dža tvr­di da se spre­ma da kon­ku­ri­še

Funk­ci­o­ner ul­cinj­skog DPS-a Na­il Re­dža re­kao je ju­če za „Dan” da će kon­ku­ri­sa­ti za po­moć­ni­ka di­rek­to­ra Do­ma zdra­vlja u Ul­ci­nju.
– Čuo sam da je ta po­zi­ci­ja upra­žnje­na, ali za­i­sta ne znam da li je otvo­ren kon­kurs. Uko­li­ko bu­de otvo­ren, sva­ka­ko ću se pri­ja­vi­ti. Ni­je­sam za­po­slen i već tri go­di­ne tra­žim po­sao i sva­ko ju­tro na­vra­ćam u Bi­ro ra­da – ka­zao je Re­dža.

O smje­ni funk­ci­o­ne­ra ove sed­mi­ce
Pre­ma ne­zva­nič­nim sa­zna­nji­ma „Da­na”, vr­lo je mo­gu­će da to­kom ove sed­mi­ce bu­de odr­ža­na sjed­ni­ca ul­cinj­skog DPS-a na ko­joj bi se ras­pra­vlja­lo o smje­ni sa­da­šnjih čel­ni­ka par­tij­ske or­ga­ni­za­ci­je. Ako sjed­ni­ca op­štin­skog od­bo­ra ne bu­de odr­ža­na ove, bi­će idu­će sed­mi­ce, jer je na­mje­ra da do kra­ja sep­tem­bra stva­ri u ul­cinj­skoj or­ga­ni­za­ci­ji vla­da­ju­će par­ti­je bu­du is­kri­sta­li­sa­ne.
Ina­če, cen­tra­la par­ti­je u Pod­go­ri­ci do sa­da je kon­stant­no ig­no­ri­sa­la za­htje­ve po­bu­nje­nih čla­no­va od­bo­ra te stran­ke da po­sre­du­je u za­ka­zi­va­nju sjed­ni­ce.
Gru­pa­ci­ja ne­za­do­volj­nih čla­no­va par­ti­je, ko­ju pred­vo­di Mu­ha­med Spuža, pla­ni­ra da na sjed­ni­ci ul­cinj­skog op­štin­skog od­bo­ra DPS-a za­tra­ži smje­nu Ljo­ra Nre­ki­ća i Sa­nje Vla­ho­vić.

Izvor: DAN