Anton Kastrati: Cijena koja se traži za solanu nerealna

September 22, 2014   | news

Anton-KastratiGlavni razlog što ni 11. put nije stigla ponuda za ulcinjsku Solanu je cijena od 179 miliona koja je nerealna, jer neko želi da uzme više novca nego što ta firma vrijedi, rekao je za Dnevne novine bivši direktor te firme Anton Kastrati.

Na posljednjem, Solana je nuđena za 179 miliona, što je za 78,8 miliona eura manje u odnosu na prvi tender. Međutim, kako je Dnevnim novinama rekao Kastrati, glavni problem je u cijeni koja je, po njegovom mišljenju, nerealna.

“Kad je Solana bila firma “da valja” procijenjena je na 56 miliona eura. Do te cijene sve je realno, ostalo je nerealno. Oni žele da uzmu više novca nego što je procijenjena”, rekao je Kastrati.

Mišljenje Kastratija dijeli i menadžer Opštine Ulcinj Omer Barjaktari koji tvrdi da je Solana državno vlasništvo i da ne može biti predmet privatne svojine.

Prema riječima Barjaktarija, država bi konačno trebalo da preuzme Solanu.

Kako je Dnevne novine kazao stečajni upravnik Solane Ognjen Jovović, ta kompanija nije atraktivna za investititore jer treba da se riješe dva pitanja.

“Jedno je pitanje svojinskih odnosa, a drugo se odnosi na urbanističke planove, odnosno način korišćenja cjelokupne imovine Solane. To je važan preduslov za poslovni uspjeh. A ako toga nema, nema ni investitora”, naglasio je Jovović.

Izvor: CDM