Marketing i brendiranje u turizmu Ulcinja

October 17, 2014   | news

Marketing i brendiranje u turizmu Ulcinja - hotel-MediteranUnija poslodavaca Crne Gore, u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje Crne Gore i Direkcijom za razvoj malih i srednjih preduzeća Crne Gore, u sklopu projekta „Prekogranične rute za jačanje turističkog sistema i ekonomski razvoj Skadarskog jezera“, održala je u hotelu „Mediteran“ u Ulcinju četvrtu  edukativnu radionicu pod nazivom ‚‚Marketing i brendiranje u turizmu‚‚.

Predavač na radionici bila je Ljubica Kostić Bukarica, a obuka je organizovana uz pomoć Opštine Ulcinj i Ulcinj Biznis Alijanse.

Cilj obuke je jačanje znanja i vještina lokalnih proizvođača i lokalnog stanovništva, nezaposlenih, postojećih i potencijalnih preduzetnika u oblasti marketinga u turizmu i promotivnih alata koje krajnji korisnici projekta sa teritorije pogranične regije, mogu koristiti u cilju jačanja svog poslovanja.

Potpredsjednik Opštine Ulcinj, Ardijan Mavrić izrazio je zadovoljstvo i podržao implementaciju projekta na teritoriji Opštine Ulcinj napominjući da ovakvi projekti doprinose poboljšanju turističke ponude Ulcinja ali i Crne Gore. Ocijenio je da postoji odlična saradnja između lokalne samouprave i UPCG, kao i projektnog tima. Marvić je rekao da se edukativnim radionicama unaprjeđuju trenutne vještine privrednika kako bi se što bolje ekonomski valorizovalo ovo područje, i istakao je da u budućnosti treba organizovati još više ovakvih događaja i raditi na jačanju saradnje lokalnih privrednika u cilju zajedničkog nastupa na globalnom tržištu.

Projektni tim je još jednom uputio poziv svim zainteresovanim stranama da se aktivno uključe u realizaciju ovog veoma značajnog projekta i da se na taj način, uz sinergiju svih aktera poboljša trenutna ekonomska slika ovog pograničnog područja. Učesnici radionice iskazali su veliko interesovanje za buduće aktivnosti projekta sa naglaskom na mini grantove koji će biti dodijeljeni u toku druge godine implementacije projekta.

Obuka je obuhvatila sledeće cjeline: osnove marketinga, marketing mix, promotivni mix, instrumente promocije u turizmu, brendiranje, bad and breakfast. Polaznici su imali priliku da kroz kreativnu radionicu kreiraju promotivni materijal (izrada flajera, vizit karti, brošura…) koji u budućnosti mogu koristiti za svoje potrebe u cilju bolje promocije svog preduzeća.

Polaznici obuke bili su: predstavnici opštine Ulcinj, vlasnici preduzeća, vlasnici plaža, preduzetnici, potencijalni preduzetnici, predstavnici NVO sektora, studenti, nezaposleni sa teritorije Opštine Ulcinj.

Izvor: Unija poslodavaca Crne Gore