Ćet­ko­vić: Posao rezervisan samo za Albance

October 18, 2014   | Ngjarjet - Events

Andrija-Cetkovic-SNP-ULCINJPred­sjed­nik ul­cinj­skog od­bo­ra So­ci­ja­li­stič­ke na­rod­ne par­ti­je An­dri­ja Ćet­ko­vić kri­ti­ko­vao je ne­dav­ni iz­bor iz­vr­šnog i nad­zor­nog od­bo­ra lo­kal­ne Tu­ri­stič­ke or­ga­ni­za­ci­je ocje­niv­ši ka­ko je nes­ha­va­tlji­vo da su ti or­ga­ni kao i de­le­ga­ti Skup­šti­ne bi­ra­ni i de­le­gi­ra­ni is­klju­či­vo na jed­no­na­ci­o­nal­noj osno­vi.
Pod­sje­ti­mo, na ne­dav­no odr­ža­noj go­di­šnjoj skup­šti­ni Tu­ri­stič­ke or­ga­ni­za­ci­je Ul­ci­nja, ko­jom je pred­sje­da­vao gra­do­na­čel­nik Fat­mir Đe­ka, za čla­no­ve Iz­vr­šnog od­bo­ra Skup­šti­na je iza­bra­la Mu­ni­ba Aba­zi­ja, Mu­sli­ma Lo­lu, Dri­ta­na Gu­či­ja, Si­ma De­di­ća, Ze­ne­pu Li­ku, Astri­ta Kur­ti­ja i Dža­u­de­ta Ca­ku­li­ja, ko­ji će i u na­red­nom pe­ri­o­du pred­sje­da­va­ti tim ti­je­lom. Za čla­no­ve Nad­zor­nog od­bo­ra od­re­đe­ni su Valj­det Adže­mo­vić, Ilir Ha­ra­sa­ni i Fa­dil Ko­va­či, ko­ji će bi­ti pred­sjed­nik tog od­bo­ra. Ćet­ko­vić sma­tra da je ovaj iz­bor, „još je­dan grub na­čin po­tvr­đi­va­nja tren­da ko­ji se u Ul­ci­nju de­ša­va već 20 go­di­na”.
– Ja­sno je da su u Skup­šti­ni TO tre­ba­li da bu­du i lju­di ko­ji pri­pa­da­ju i dru­gim na­ci­o­nal­no­sti­ma, ako ni zbog če­ga dru­gog, on­da zbog funk­ci­ja ko­je oba­vlja­ju u tu­ri­zmu.
Pri­je svih mi­slim na di­rek­to­ra HTP „Ul­cinj­ska ri­vi­je­ra”, di­rek­to­ra ho­te­la „Olim­pik”, vla­sni­ka i di­rek­to­ra HTP „Ve­li­ka pla­ža”. Ako se zna da je i kom­plet­na struč­na slu­žba TO na­ci­o­nal­no obo­je­na, on­da je ja­sno da se na ovaj na­čin pra­ve or­ga­ni, ko­ji se ba­ve tu­ri­zmom, na pop­tup­no jed­no­na­ci­o­nal­noj osno­vi, i da on­da vr­lo la­ko mo­že­mo do­bi­ti i jed­no­na­ci­o­nal­ne tu­ri­ste, što za tu­ri­stič­ki pro­iz­vod sva­ka­ko ni­je do­bro – ka­zao je Ćet­ko­vić.
On je re­kao da je ne­vje­ro­vat­no i da su u po­me­nu­tim od­bo­ri­ma iz­o­sta­li do­ka­za­ni tu­ri­stič­ki rad­ni­ci.
– Ne­ma re­ci­mo pred­sjed­ni­ka Udru­že­nja za­ku­pa­ca pla­ža, ko­ji su i naj­bo­lji dio ul­cinj­ske tu­ri­stič­ke po­nu­de. Ta­ko da de­fi­ni­tiv­no mo­že­mo go­vo­ri­ti o ne­sen­zi­bi­li­te­tu lju­di ko­ji se u Ul­ci­nju ba­ve po­li­ti­kom, a ja­sno je da je on neo­p­ho­dan za sre­di­ne ka­kav je Ul­cinj. Sva­ka­ko ne mo­že­mo go­vo­ri­ti ni o et­nič­koj to­le­ran­ci­ji ne­go na­pro­tiv – re­kao je Ćet­ko­vić i is­ta­kao ka­ko ga od pred­stav­ni­ka al­ban­skih na­ci­o­nal­nih stra­na­ka ne ču­di ta­kav na­čin ka­dro­va­nja.
– Ču­de me oni ko­ji su za­hva­lju­ju­ći i gra­đan­ski pro­fi­li­sa­nim gla­so­vi­ma do­šli u pri­li­ku da for­mi­ra­ju vlast u Ul­ci­nju – na­gla­sio je Ćet­ko­vić.M.K.

 

Izvor: DAN