Redakcija Informera CG se izvinila građanima albanske pripadnosti

October 19, 2014   | news

Redakcija Informera CG izvinila se danas zbog naslovnice tog dnevnog lista u broju od 16. oktobra.

INFORMER

Crnogorska redakcija Informera u tekstu koji je objavljen na trećoj strani današnjeg izdanja, izvinjava se svim čitaocima i građanima koje je uvrijedio naslov na naslovnoj strani, i napominje da u sedam mjeseci postojanja na crnogorskom tržištu, list nikada nije imao namjeru nikoga da uvrijedi.

“Redakcija Informera CG posebno nije imala namjeru da uvrijedi građane albanske pripadnosti, koji vijekovima žive na ovim prostorima, jer pouzdano znamo da su oni naši vjerni čitaoci”, piše u tekstu redakcije Informera.

Oni takođe napominju da u Informeru rade pripadnici različitih vjera i nacija, “pa nije logično da bi uređivačka politika mogla da bude raspirivanje bilo koje mržnje, kako su neki pokušali da nam prišiju!“

Informer CG u pomenutom tekstu najavljuje da će tokom naredne sedmice inicirati sastanke sa predstavnicima svih albanskih političkih partija, civilnog sektora i svim relevantnim predstavnicima tog naroda “kako bi im se u direktnom razgovoru dokazalo da naš list nije list koji širi bilo koju mržnju, posebno ne nacionalnu”.

“Uvjeravamo vas da naša mala redakcija, dakle, ljudi koji rade u njoj, ne mogu biti opasnost po stabilnost i nacionalni sklad u Crnoj Gori”, navodi se u tekstu.

Prva strana  Informera od 16. oktobra sa naslovom “Šiptarska svinjarija”, izazvala je reakcije i osude u crnogorskoj javnosti, da je i osnovna državna tužiteljka u Podgorici Ljiljana Klikovac najavila istragu povodom toga.

Izvor: RTCG