Turoperatori njemačke u Crnoj Gori a obići će hotele u Ulcinju

October 19, 2014   | news

Deutscher Reisering-Turoperatori njemackePredstavnici njemačkog udruženja turističkih agencija “Deutscher Reisering” borave u studijskoj posjeti Crnoj Gori u periodu od 17-22. oktobra ove godine. Riječ je o 30 vlasnika i direktora agencija članica ovog udruženja sa sjedištem u Berlinu, koje okuplja preko 200 turističkih agencija iz Njemačke i djeluje pri “REWE Travel agency” grupi koja broji više od 2.500 agencija i putem koje najveći broj turista sa tog tržišta dolazi u Crnu Goru.

Kako saopštavaju iz NTO, cilj njihove posjete je upoznavanje sa hotelskim kapacitetima i turističkim sadržajima naše zemlje kako bi se unaprijedila saradnja sa domaćom turističkom privredom i povećao broj turista iz Njemačke.

Na koktelu koji je upriličen u hotelu “Splendid Resort and Spa” u Bečićima, dobrodošlicu gostima iz Njemačke poželjeli su predstavnik Nacionalne turističke organizacije Crne Gore u Njemačkoj Karlo Petelin i predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja Žarko Radulović.

Ističući da je tržište Njemačke za Crnu Goru strateški važno emitivno tržište Petelin je izrazio zadovoljstvo činjenicom da su počeli da se valorizuju napori koje Vlada Crne Gore i turistička privreda u kontinuitetu ulažu u pravcu poboljšanja turističkog prometa sa ovog tržišta. Ohrabruje i podatak da, trenutno u našoj zemlji boravi oko 20 odsto više njemačkih turista u poređenju sa istim periodom prethodne godine.

Očekuje se da će sa najavljenim velikim investicijama u crnogorski turizam proporcionalno rasti interesovanje za Crnu Goru kao turističku destinaciju, kako velikih turoperatora tako i nezavisnih specijalizovanih agencija iz Njemačke.

Osnovni preduslov za napredak na tom planu jeste poboljšanje avio veza između Crne Gore i Njemačke. U tom smislu nacionalna avio kompanija Montenegro Airlines ulaže dodatne napore i za sljedeću godinu planira veći broj konekcija sa njemačkim gradovima: Hanoverom, Lajpcigom, Berlinom, Štutgartom, Nirnbergom, Diseldorfom i Frankfurtom.

Tokom petodnevne posjete, ova studijska grupa turističkih agenata boraviće u hotelu “Splendid Resort and Spa”, a obići će hotele u Ulcinju, Baru, Budvi i Kotoru. Takođe, planirani su i obilasci Bara, Ulcinja, Prijestonice Cetinje i Bokokotorskog zaliva.

Ova studijska posjeta organizovana je uz podršku Nacionalne turističke organizacije Crne Gore i lokalnih turističkih organizacija Budve, Bara i Cetinja, kompanije „Montenegro Stars“, hotela „Iberostar Bellevue“ i turističke agencije Globtour iz Budve, koja je partner “REWE Travel agency” grupe.

Izvor: RTCG