Karamanaga: Izabrani članovi nemaju veze s turizmom

October 22, 2014   | news

GODISNJA SKUPSTINA TO ULCINJ-1UL­CINj –Tu­ri­stič­ki vo­dič iz Ul­ci­nja Ismet Ka­ra­ma­na­ga oci­je­nio je da je ne­dav­ni iz­bor iz­vr­šnog i nad­zor­nog od­bo­ra Tu­ri­stič­ke or­ga­ni­za­ci­je, u ko­ji­ma ne­ma pred­stav­ni­ka naj­ve­ćih ho­te­li­je­ra, za­ku­pa­ca pla­ža, pred­stav­ni­ka pri­vat­nog smje­šta­ja i osta­lih ugled­nih tu­ri­stič­kih rad­ni­ka, loš po­tez ko­ji će ima­ti po­sle­di­ce po raz­voj tu­ri­zma u naj­ju­žni­joj op­šti­ni. Ka­ra­ma­na­ga, ko­ji je bio pred­lo­žen u IO, ka­zao je za „Dan” da ni­je za­do­vo­ljan ka­drov­skim rje­še­nji­ma jer su de­le­gi­ra­ni i iza­bra­ni lju­di ko­ji naj­ma­nje ima­ju ve­ze sa tu­ri­zmom.

GODISNJA SKUPSTINA TO ULCINJ
– U bor­du TO mo­ra­ju bi­ti lju­di ko­ji, pri­je sve­ga, ras­po­la­žu zna­njem o tu­ri­zmu. Mo­ra­lo je bi­ti pro­sto­ra i za pri­pad­ni­ke dru­gih na­ci­o­nal­no­sti, ali i za lju­de iz tu­ri­stič­ke bran­še. Ka­ko ob­ja­sni­ti da ni­je bi­lo mje­sta za di­rek­to­re HTP „Ul­cinj­ska ri­vi­je­ra” i „Al­ba­tros” Ra­do­mi­ra Ze­ca i Dže­ma­la Bu­ša­tli­ća, za ne­ko­ga iz Udru­že­nja za­ku­pa­ca pla­ža ili za zva­nič­no naj­bo­ljeg tu­ri­stič­kog vo­di­ča u Cr­noj Go­ri, od­no­sno za mo­ju ma­len­kost?

???????????????????????????????

Ne­ke od nas su po­zva­li na re­dov­nu skup­šti­nu, ali smo im mi iz­gle­da bi­li sa­mo de­kor. Ka­da su me zva­li da uče­stvu­jem, vje­ro­vao sam da će se iz­dig­nu­ti iz­nad po­li­ti­ke i ko­nač­no vi­še pro­sto­ra da­ti stru­ci, ali sam se pre­va­rio. Po­me­nu­ta rad­na ti­je­la for­mi­ra­na su na osno­vu ko­a­li­ci­o­nog do­go­vo­ra par­ti­ja na vla­sti, a to ni­ka­ko ni­je do­bro – re­kao je Ka­ra­ma­na­ga.

GODISNJA SKUPSTINA TO ULCINJ-2
Pod­sje­ti­mo, na ne­dav­no odr­ža­noj go­di­šnjoj skup­šti­ni Tu­ri­stič­ke or­ga­ni­za­ci­je Ul­ci­nja, ko­jom je pred­sje­da­vao gra­do­na­čel­nik Fat­mir Đe­ka, za čla­no­ve iz­vr­šnog od­bo­ra skup­šti­na je iza­bra­la Mu­ni­ba Aba­zi­ja, Mu­sli­ma Lo­lu, Dri­ta­na Gu­či­ja, Si­ma De­di­ća, Ze­ne­pu Li­ku, Astri­ta Kur­ti­ja i Dža­u­de­ta Ca­ku­li­ja, ko­ji će i u na­red­nom pe­ri­o­du pred­sje­da­va­ti tim ti­je­lom. Za čla­no­ve nad­zor­nog od­bo­ra od­re­đe­ni su Valj­det Adže­mo­vić, Ilir Ha­ra­sa­ni i Fa­dil Ko­va­či ko­ji će bi­ti pred­sjed­nik tog od­bo­ra. M.K.

Izvor: DAN