Dritan Abazović formira građanski pokret

October 25, 2014   | news

dritanabazoviqBivši funkcioner Pozitivne Dritan Abazović izjavio je da su počeli široke konsultacije o formiranju nove političke organizacije, koja najvjerovatnije neće funkcionisati kao stranka, već kao građanski pokret.

On je rekao da će nova politička organizacija predstavljati alternativu koja nedostaje Crnoj Gori, jer će insistirati na promociji evropskih vrijednosti i standarda i snažno podržavati integracione procese Crne Gore, pišu Vijesti.

„Bez želje da prejudiciram stvari, mislim da će, ukoliko se sve kockice slože, biti pozitivnih iznenađenja u javnosti. Ipak, korektnosti radi, za sada sve ostaje u domenu ideje, razrade modela i razmjene mišljenja“, objasnio je Abazović.

On je rekao da većina sagovornika smatra da nije dobro ponovo ići na stvaranje konvencionalne političke stranke, jer je društvo previše politizovano i partijski zarobljeno.

„Ali to nije unaprijed eliminisana opcija. Ono što jeste načelni model, ogleda se u pokušaju da se organizujemo na način koji će ostavljati dovoljno prostora i svim drugim pojedincima ili subjektima da podrže našu ideju, ne ugrožavajući svoje već izgrađene identitete ili slobodna promišljanja“, kazao je Abazović i dodao da će se narednih nedjelja uobličiti jasna građanska alternativa aktuelnoj vladajućoj klasi.
Izvor: Portal Analitika