NVO Mediteranski centar fotografije i konoba „Spilja“ darivali biblioteku u Ulcinju

November 3, 2014   | news

Spilja darivali biblioteku u UlcinjuBAR – Nevladina organizacija Mediteranski centar fotografije i konoba „Spilja“ darivale su Narodnoj biblioteci „Mirko Srzentić“ u Ulcinju vrijedan poklon – šest monografija na albanskom jeziku sa temama iz šest muzeja svijeta.

Govoreći o značaju knjige i vremenima u kojima je imati kućnu biblioteku bilo pitanje statusa duha i umijeća vrednovanja pisanog blaga, direktorici biblioteke Arditi Bardhi, poklon je u ime NVO Mediteranski centar fotografije uručio vlasnik konobe „Spilja“ u Starom Baru i poznati ugostitelj Ljubo Karanikić.

– Klasična biblioteka čuva stara vremena pred naletom novih. Šetnja između njenih polica i traženje knjiga po tematici, jeste sporiji način, ali je, nasuprot hladnoj internet pretrazi, pun dobrih vibracija. U vremenu kada ljudi prije biraju da bace knjigu nego da je pročitaju ili poklone, odlučili smo da darujemo ove monografije ulcinjskoj biblioteci. Knjige vrijede ako se čitaju i ako su dostupne. Sigurni smo da je kod vas pravo mjesto za ova izdanja – kazao je Karanikić.

Vrijedne publikacije štampane su prije skoro 50 godina, a u Crnu Goru stigle su iz muzeja u Minhenu, Tokiju, Vašingtonu, Drezdenu, Londonu i pariskog Luvra.

V.K.V.

Izvor: POBJEDA