Foto: Dječja povorka ukrasila grad Ulcinja

November 4, 2014   | Ngjarjet - Events

DjeCja povorka ukrasila grad Ulcinja-1Jesenji maskenbal koji je organizovao kolektiv dječjeg vrtića “Solidarnost ” iz Ulcinja, i neumorna direktorica Lala Kostić na Maloj plaži, bio je pravi performans dječje mašte i ljepote. Mališani su uz pratnju svojih vaspitačica i vaspitača i veoma malo roditelja, po divnom skoro ljetnjem vremenu, prodefilovali glavnom gradskom ulicom, prošli pored Male plaže i umjesto da se okupe ispred postavljene “bine”sa ozvučenjem, jednostavno nastavili put ka svojim kućama. Kratki pozdravni govor jedne mlade dame, je prazno zvučao, na mjestu gdje je trebalo da se bar nakratko zaustave djeca.
Vjerovatno su organizatori svoje kratko obraćanje uputili malobrojnim građanima u obližnjim lokalima, i onima ostalima, koji su sjedili na trotoaru.
Dječji vrtić “Solidarnost” je vrsna obrazovna dječja institucija, sa stručnim kadrom, o kojemu je čak jedan poznati časopis iz Njemačke u aprilu ove godine napravio divnu reportažu. Međutim, biti dobar vaspitač i rukovodilac ne znači i biti dobar organizator ovakvih javnih skupova, te zbog toga i mislim da im je bila potrebna pomoć nadležnih institucija naše Opštine. Neznam gdje je zaškripjelo, no, djeca su bila uskraćena malo zabave na Pristanu, ali i mi koji smo to pažljivo pratili.

Ismet Karamanaga Facebook