Abazović: Radi na stvaranju građanskog pokreta

November 10, 2014   | Ngjarjet - Events

Dritan-Abazovic-UlcinjNezavisni poslanik Dritan Abazović saopštio je da je u toku formiranje građanskog pokreta, koji će počivati na evropskim vrijednostima sa programskim akcentom na ekonomiji. On je u okviru projekta Centra za demokratsku tranziciju »Crna Gora na Twitteru – uključi se u promjene«, naveo da se tek radi na stvaranju pokreta.

»Društvu je potrebna integracija i solidarnost. Želimo da se ljudi više ne dijele po članskim kartama. Pokret će počivati na evropskim vrijednostima sa programskim akcentom na ekonomiji«, naveo je on.

Abazović smatra da trenutna politička struktura ne može da dovede do određenih reformi, prije svega u vladavini prava.

On je u svojim tvitovima naveo da su reforme nasušna potreba društva.

»A reforme dolaze kroz proces integracija. Svako ko misli da ovdje treba da dođe do demokratskih kapitalnih promjena mislim da shvata značaj učlanjenja u NATO i zatvaranja bezbjednosne komponente i stvaranja preduslova da budemo ozbiljnije tretirani i od strane međunarodne zajednice«, dodao je Abazović.

Prema njegovi riječima, ulaskom u NATO se obezbjeđuju nužne reforme bezbjednosnih institucija i depolitizacija institucija, »a to je ujedno i resurs Demokratske partije socijalista za obezbjedjivanje dobrih izbornih rezultata”.

»I proces EU i proces NATO podjednako su važni i dio svog suvereniteta vrijedi žrtvovati za sigurnost i prosperitet budućih generacija«, ukazao je Abazović.

On je pojasnio da je poslanički mandat, nakon istupanja iz Pozitivne Crne Gore, zadržao «jer to znači da će glas onih koji su nas glasali 2012. godine biti u ovom parlamentu«.

»GO koji nas je imenovao, može u svakom momentu da raspolaže mojim mandatom, to sam i ranije naglasio«, dodao je Abazović.

Izvor: RTCG