Karamanaga: Izgradnja zida je samo početak ka potpunoj revitalizaciji i restauraciji Starog grada

November 19, 2014   | news

revitalizaciji i restauraciji Starog grada-UlcinjMožda izgradnja ovog zaštitnog zida nije neki veliki projekat, ali on nije misljena imenica, već realnost, može se vidjeti, dodirnuti, pa čak se može predahnuti i nasloniti na njega….
Ova rečenica je upućena onim ranijim “stručnim” “komisijama”naše Opštine, koje su dijelile novac nekim organizacijama NGO sektora, dok su nas preskakali, navodno zbog “loše” pisanih Projekata. I tada, a i danas javno tvrdim, da je trebalo nama dati novac, jer bi se naši projekti vidjeli i bili opiplivi, upravo kao ovaj zid, za razliku od nekih ostalih, koji su dobijali novac, i naravno, njihovi “Projekti” bili “misljene imenice” i prolaznost…

revitalizaciji i restauraciji Starog grada-Ulcinj-1
Izgradnja ovog zida je samo jedan početak, nadamo se, ka potpunoj revitalizaciji i restauraciji Starog grada. Radovi na izgradnji ovog zaštitnog zida trajali su desetak dana. Tri radnika je radilo vrijedno i zahvalni smo im zbog toga. Za izgradnju više od 40 metara zaštitnog zida, visokog skoro dva metra, na mjestu gdje je Stari grad najranjiviji, potrošeno je samo 1500 Eura. Posebnu zahvalnost dugujemo gradonačelniku Ulcinja, gospodinu Fatmiru ĐEKI, koji je svojim autoritetom transparetno obezbijedio novac za njegovu izgradnju.

 Ismet Karamanaga Facebook