Omer Bajraktari: Formirati Parking servis u Ulcinju

December 15, 2014   | Ngjarjet - Events

Omer-Bajraktari-skupU skupštinskoj službi nalaze se dvije odluke koje su potrebne za osnivanje preduzeća “Parking servis” Ulcinj, a koje su prošle sve zakonom predviđene procedure (Odluka o javnim parkiralištima i Odluka o osnivanju DOO Parking servis). Mislim da je više nego neophodno da se ove dvije odluke uvrste u dnevni red sjednice na kojoj će se takođe raspravljati o budžetu za 2015. godinu, kazao je funkcioner liste “Srcem za Ulcinja“ Omer Bajraktari.

“Ne smijemo dozvoliti da u narednu godinu uđemo bez usvajanja ovih odluka jer ako hoćemo da ovo preduzeće što prije počne sa radom i da spremno dočekamo turističku sezonu, onda moramo ostaviti po strani razne sitne političke kalkulacije i radimo onako kako građani očekuju od nas”, istakao je Bajraktari, prenosi portal ul-info.

On je naglasio da lokalna vlast mora biti na nivou odgovornih ljudi i mora usvojiti ove važne odluke i tako uspješno realizovati važan projekat.

“Uz potpisivanjem ugovora za izgradnju akva parka, za koji se slobodno može reći da je posao decenije za našu opštinu, početak izgradnje stambene zgrade za porodice koje žive na Suki (što je uslov za početak investicije na toj lokaciji), preko 80 odsto realizovanog budžeta, izgradnju dječjeg igrališta, onda možemo govoriti o relativno uspješnoj završnici kalendarske godine, uprkos raznim blokadama u iznosu od preko 1.2 miliona eura. U narednoj godini moramo još više energije uložiti u donošenju urbanističkih planova, jer je to krucijalno pitanje za razvoj naše opštine, za naše građane, ali i za finansije opštine”, mišljenja je Bajraktari.

Takođe, dodaje on, lokalna vlast mora više raditi na polju prikupljanja poreza.

“Neshvaljivo je da opština poput Ulcinja nije u stanju da redovno servisira obaveze prema zaposlenima, a da ne govorimo o izdacima za kulturu, sport, mlade i pogotovo za kapitalne investicije”, zaključuje Bajraktari.

Izvor: CDM