Rudović: Krivične prijave zbog nečasnog posla

December 17, 2014   | news

Fatmir-Gjeka-Sahret-HajdarpasicUL­CINj – Pred­sjed­nik Op­šti­ne Ul­cinj Fat­mir Đe­ka i iz­vr­šni di­rek­tor kom­pa­ni­je „ Ul­cinj Akva-park en­tr­tej­ment” Sa­hret Haj­dar­pa­šić pot­pi­sa­li su ju­če spo­ra­zum o iz­grad­nji vo­de­nog gra­da u na­se­lju Štoj u Ul­ci­nju. Pre­ma tom spo­ra­zu­mu, po­me­nu­ta kom­pa­ni­ja, ina­če „kćer­ka fir­ma” tur­ske kom­pa­ni­je „Po­lin”, jed­nog od naj­ve­ćih pro­iz­vo­đa­ča opre­me za akva-par­ko­ve, do ju­na na­red­ne go­di­ne in­ve­sti­ra­će u za­le­đu Ve­li­ke pla­že se­dam i po mi­li­o­na eura. Pr­vi čo­vjek op­šti­ne ni­je krio za­do­volj­stvo tom či­nje­ni­com.
– Ovo je ra­do­sna i du­go oče­ki­va­na vi­jest ko­ja nas je sve ob­ra­do­va­la, jer se ra­di o pr­voj ve­li­koj in­ve­sti­ci­ji na­kon vi­še go­di­na. Akva-park će ob­u­hva­ti­ti pro­stor od 25 hi­lja­da kva­dra­ta. Put od ide­je do iz­bo­ra po­bjed­ni­ka ten­de­ra ni­je bio ni­ma­lo lak, već je zah­ti­je­vao du­ge pri­pre­me. Bi­lo je neo­p­hod­no or­ga­ni­zo­va­ti niz sa­sta­na­ka sa zva­nič­ni­ci­ma i gra­đa­ni­ma, ka­ko bi­smo ih ubi­je­di­li da je na­ša ide­ja da se otva­ra­njem no­vih rad­nih mje­sta i ge­ne­ri­sa­njem pri­ho­da po­mog­ne sta­nov­ni­ci­ma Što­ja i ci­je­le op­šti­ne. Mi će­mo bi­ti is­traj­ni na tom pu­tu, jer sma­tra­mo da će iz­grad­nja ova­kvog objek­ta naš grad svr­sta­ti na ma­pu po­zna­tih tu­ri­stič­kih de­sti­na­ci­ja – ka­zao je Đe­ka i na­gla­sio da ru­ko­vod­stvo Op­šti­ne pre­da­no ra­di na pri­vla­če­nju stra­nih in­ve­sti­ci­ja i ka­pi­ta­la.
Haj­dar­pa­šić je za­hva­lio svim pred­stav­ni­ci­ma iz­vr­šne i za­ko­no­dav­ne vla­sti ko­ji su da­li do­pri­nos da se ve­o­ma br­zo stvo­re uslo­vi za re­a­li­za­ci­ju pro­jek­ta.
On je re­kao da je uvje­ren da će akva- park bi­ti oko­sni­ca raz­vo­ja tu­ri­stič­ke pri­vre­de.
– Ovo će bi­ti je­dan od naj­bo­ljih akva- par­ko­va na Bal­ka­nu. Na na­ma je sa­da da kre­ne­mo u re­a­li­za­ci­ju pro­jek­ta, ka­ko bismo is­po­što­va­li rok iz­grad­nje – ka­zao je Haj­dar­pa­šić. Pot­pi­si­va­nju spo­ra­zu­ma pri­su­stvo­va­li su pot­pred­sjed­nik Skup­šti­ne Cr­ne Go­re Su­ljo Mu­sta­fić, op­štin­ski funk­ci­o­ne­ri, di­rek­to­ri lo­kal­nih jav­nih pred­u­ze­ća, agen­ci­ja i or­ga­ni­za­ci­ja, pred­sjed­ni­ci OO DPS-a i SDP-a Ljo­ro Nre­kić i Se­lim Re­sul­be­go­vić, De­mo­krat­skog sa­ve­za i Gra­đan­skog po­kre­ta „Per­spek­ti­va” Meh­met Bard­hi i Amir Ho­laj, te iz­vr­šni di­rek­tor UBA Ibra­him Mi­la.

Anto Rudovic-ulcinj
Ul­ci­nja­nin An­to Ru­do­vić, ko­ji se spo­ri sa Op­šti­nom oko ze­mlji­šta na ko­me se pla­ni­ra iz­grad­nja akva-par­ka, iz­ja­vio je ju­če da je spo­ra­zum ko­ji su pot­pi­sa­li pred­sjed­nik op­šti­ne i iz­vr­šni di­rek­tor kom­pa­ni­je „Ul­cinj Akva park en­tr­tejm­net” ne­za­ko­nit. Nje­mu je, pod­sje­ti­mo, ne­dav­no rje­še­njem Ko­mi­si­je za po­vra­ćaj i obe­šte­će­nje imo­vi­ne vra­će­no 25 i po hi­lja­da kva­dra­ta, od­u­ze­tih nje­go­voj po­ro­di­ci 1950. go­di­ne, ali se na­kon žal­be Op­šti­ne taj pred­met na­la­zi pred dru­go­ste­pe­nim or­ga­nom. Ru­do­vić, ko­me ju­če ni­je do­zvo­lje­no da pri­su­su­vu­je pot­pi­si­va­nju spo­ra­zu­ma, po­zvao je nad­le­žne or­ga­ne da re­a­gu­ju, jer se imo­vi­na ko­ja je pod spo­rom ne mo­že pro­da­ti, ni­ti iz­da­va­ti pod za­kup.
– Na­čel­nik ul­cinj­skog ka­ta­stra ni­je pri­hva­tio za­htjev po­me­nu­te ko­mi­si­je da se shod­no do­ni­je­tom rje­še­nju upi­še imo­vi­na na mo­je ime, a od­bio je i za­htjev za za­bi­lje­žbu da se imo­vi­na na­la­zi pod spo­rom. Zbog sve­ga ja sam se obra­tio Ustav­nom su­du, a pi­sao sam i am­ba­sa­da­ma evrop­skih ze­ma­lja, SAD i Tur­ske. Na­mje­ra­vam i da pod­ne­sem kri­vič­ne pri­ja­ve pro­tiv svih ko­ji su uče­stvo­va­li u ovom ne­ča­snom po­slu – re­kao je Ru­do­vić.M.K.

Đe­ka po­zvao i osta­le in­ve­sti­to­re

– Za na­šu bu­duć­nost in­ve­sti­ci­je su od su­štin­skog zna­ča­ja, jer sa­mo ta­ko mo­že­mo po­sti­ći ni­vo kva­li­te­ta ka­kav za­slu­žu­je­mo. Na­ša vi­zi­ja je raz­voj i evrop­ska per­spek­ti­va. Po­zi­vam po­ten­ci­jal­ne in­ve­sti­to­re da sli­je­de po­zi­ti­van pri­mjer kom­pa­ni­je sa ko­jom smo pot­pi­sa­li ovaj vri­je­dan spo­ra­zum i po­ru­ču­jem da će u na­ma ima­ti uvi­jek ozbilj­nog part­ne­ra – na­gla­sio je Đe­ka.

Izvor: DAN