SNP Ulcinj: Opozicija u buduće nema namjeru da čini kvorum većini

December 19, 2014   | news

SKUPSTINA-OPSTINE-ULCINJULCINj – Druga sjednica drugog redovnog zasjedanja Skupštine opštine Ulcinj prekinuta je juče nakon što su odbornici opozicionih partija odbili da obezbijede kvorum vladajućoj koaliciji. Od 17 odbornika koalicije koju čine odbornici Force, Demokratske partije Fatmira Đeke, DS-a u Crnoj Gori, Građanske liste Perspektiva i bivših odbornika Pozitivne, nakon pola sata zasjedanja, u klupama su ostala samo dva odbornika, nakon čega je opozicija demonstrativno napustila sjednicu. Međutim, u 17 časova sve se promijenilo i vlast je uspjela da obezbijedi kvorum i bez prisustva opozicije za sat i po vremena usvojila je 25 tačaka dnevnog reda. Osim usvajanja zapisnika sa ranijih sjednica, raspodjeli sredstava NVO sektoru, usvojena je i tačka dnevnog reda o određivanju tržišne vrijednosti nepokretnosti u 2015. godini, izmjenama i dopunama GUP-a i DUP-a, donošenju lokalnih studija za određene lokalitete, dokompletiranje urbanističkih parcela i imenovanju novih kadrova u skupštinskim odborima.

Odbornik Socijalističke narodne partije i predsjednik OO SNP-a Andrija Ćetković dodao je da je vlast pokazala da im je interes građana na poslednjem mjestu i da opozcija u buduće nema namjeru da čini kvorum većini.

– Svaka sjednica lokalnog parlamenta , barem dosad, pokazala je da vlast ima ozbiljan problem u obezbjeđivanju većine. Danas je to najevidentnije iako na dnevnom redu imamo 25 tačaka. Odbornici većine to ignorišu i tako se bahato ponašaju da smo mi morali da reagujemo i pokažemo im da takvo ponašanje nećemo tolerisati – rekao je Ćetković.

Izvor: Dan online