Прије реконструкције Владе, Ђукановић ће разговарати са лидерима албанских странака
Прије најављене реконструкције црногорске Владе, премијер Мило Ђукановић ће на разговор позвати и предсједнике албанских националних странака које се на државном нивоу налазе у савезу са његовом Демократском партијом социјалиста ДПС, сазнаје портал Ул-инфо. Они ће од Ђукановића затражити да један... Vazhdo

November 9, 2014  :: Ngjarjet - Events :: Comments Off on Прије реконструкције Владе, Ђукановић ће разговарати са лидерима албанских странака
Tags:

Teksti i Peticionit  “Nxënësit shqiptar në Mal të Zi”
Nxënës shqiptarë, qytetarë të Malit të Zi Duke u bazuar në aktin më të lartë juridik, Kushtetutën e Malit të Zi, neni  79  Mbrojtja e Identitetit kombëtar,  dhe neni 80 që ndalon asimilimin, dhe ligjet ndërkombëtare që garantojnë të drejta të barabarta pa marrë parasysh gjininë, kombësine, fenë apo ngjyrën  kërkojmë respektimin e të drejtave tona themelore për arsimim të denjë si shqiptar, popull autokton  në Mal të Zi: 1.     Nxënësit shqiptar në Mal të Zi kanë shumë pak për të mos... Vazhdo

November 8, 2014  :: Shoqëria / Društvo :: Comments Off on Teksti i Peticionit “Nxënësit shqiptar në Mal të Zi”
Tags:

Veliki ulov ribe u Ulcinju oko dvije tone ribe + Foto
VIŠE OD 2000 kg ribe, skakavice su Halit Bushati, njegov brat Naser, Sabo i Emir Voglići, ulovili danas poslije podne, nedaleko od poluostrva Suke, mjesta gdje je nekad bio hotel “Jadran”. Bilo je veliko more, veliki, ali rijetki talasi, tzv. “snježno more”, no, oni su rizikovali i sa dvije male barke opkolili su ogromnu masu ribe. Brzo se pročulo i za tren je Velika skela bila puna ljudi i znatiželjnika. Naravno, pdmah je počela i prodaja. Ja se ne sjećam da je ikada ulovljeno ovoliko ribe, no, jedan od... Vazhdo

November 8, 2014  :: news :: Comments Off on Veliki ulov ribe u Ulcinju oko dvije tone ribe + Foto
Tags:

Peshkataret ulqinak thyen rekordin e peshkimit kapin dy tonë peshk + Foto
Vetum për 2 orë pas dite, Haliti, Emiri, Saboja, dhe Naseri kanë “xanë” afër 2000 kg. peshk. Peshkun e kanë rethuar, veç pak metra larg nga Suka. Ka pasur det “, vale të mëdha por të rallë, por, kështu e ka peshku…Peshkun e ka “pa” Haliti, dhe pastaj me dy sanalla, të ngarkuar plotë, e kanë sjellë në Kaceme. Menjëhera është degjuar “është marrë vesht” dhe gati të gjithë qyteti, është mledhur në mole. Janë bërë shumë foto, shumë video, dhe për këtë njarje,... Vazhdo

November 8, 2014  :: Lajmet / Vijesti, Reportazh / Reportaža :: Comments Off on Peshkataret ulqinak thyen rekordin e peshkimit kapin dy tonë peshk + Foto
Tags:

U mbajt takimi i gjashtë i Grupit të punës së Kuvendit të Malit të Zi për zgjidhjen e statusit të gazetës “Koha javore”
Grupi i punës i Kuvendit të Malit të Zi, i ngarkuar për zgjidhjen e statusit të gazetës “Koha javore”, ka mbajtur sot takimin e gjashtë në mjediset e Kuvendit të Malit të Zi, Anëtarët e Grupit të punës së bashku me përfaqësuesit e Kuvendit të Malit të Zi, Ministrisë së Financave, Ministrisë së Kulturës, Ministrisë për të Drejtat e Njeriut dhe Pakicave dhe redaksisë së gazetës “Koha javore” kanë shqyrtuar çështjen e gjetjes së modelit të qëndrueshëm për funksionimin e gazetës “Koha javore”. Në... Vazhdo

November 8, 2014  :: Kulturë / Kultura :: Comments Off on U mbajt takimi i gjashtë i Grupit të punës së Kuvendit të Malit të Zi për zgjidhjen e statusit të gazetës “Koha javore”
Tags:

Nika Đeljošaj ne da mjesto Bardhiju
Poslanik Albanske alternative AA Nik Đeljošaj neće ustupiti poslaničko mjesto lideru Demokratskog saveza Mehmetu Bardhiju, jer to nije predviđeno koalicionim sporazumom, kazao je izvor Vijesti iz Albanske koalicije. Bardhi je ranije izjavio da će u parlamentu zamijeniti Đeljošaja. Sagovornik Vijesti iz Albanske koalicije tvrdi da prema sporazumu Bardhiju pripada polovina novca koje koalicija dobija iz budžeta, dok bi AA i Demokratska partija Fatmira Deke dijelile poslanički mandat. Đeljošaj nije želio da komentariše Bardhijeve... Vazhdo

November 7, 2014  :: Ngjarjet - Events :: Comments Off on Nika Đeljošaj ne da mjesto Bardhiju
Tags:

Op­šti­na Ul­cinj za 1,2 miliona kredita daju 30 hiljada kvadrata Atlas Banci
Op­šti­na Ul­cinj će u ci­lju re­a­li­za­ci­je kre­di­ta od 1,2 mi­li­o­na od Atlas ban­ke, mo­ra­ti pod hi­po­te­ku da sta­vi vi­še od 30 hi­lja­da kva­dra­ta naj­a­trak­tiv­ni­je imo­vi­ne. To je epi­log vi­še­mje­seč­nih pre­go­vo­ra čel­ni­ka lo­kal­ne upra­ve sa pred­stav­ni­ci­ma Atlas ban­ke. Uko­li­ko do­go­vor odo­bri lo­kal­ni par­la­ment, ko­ji tim po­vo­dom van­red­no za­sje­da da­nas, pod hi­po­te­kom će se na­ći 17.506 kva­dra­ta u Ul­cinj­skom... Vazhdo

November 7, 2014  :: news :: Comments Off on Op­šti­na Ul­cinj za 1,2 miliona kredita daju 30 hiljada kvadrata Atlas Banci
Tags:

Nik Gjeloshaj nuk jep mandatin e deputetit Bardhit
Burime nga Koalicioni Shqiptar (PD, ASh, LDnëMZ) pohojnë se sipas marrëveshjes së koalicionit, Bardhit i takon gjysma e buxhetit që merr koalicioni, ndërsa Alternativa Shqiptare dhe Partia Demokratike e Fatmir Gjekës ndajnë mandatin e deputetit, shkruan Vijesti. Deputeti i Alternativës Shqiptare (Ash) Nik Gjeloshaj nuk do ta lëshoj mandatin e deputetit liderit të LDnëMZ Mehmet Bardhit, sepse ajo nuk është parapa në marrëveshjen e koalicionit, tha po i njëjti burim. Bardhi dje kishte deklaruar se ai do të zëvendësojë... Vazhdo

November 7, 2014  :: Politika :: Comments Off on Nik Gjeloshaj nuk jep mandatin e deputetit Bardhit
Tags:

Ndëron jetë avangardisti shqiptare në Ulqin z.Qazim Gorana
Të martën me 04.11.2014,  ndërroi jetë në moshën 85-vjeçare Qazim Glorana nga Ulqini. Qazimi ka dhenë një kontribut të shquar dhe ashtë themelusi i shumë vertyteve të komunës së Ulqinit  që po i gëzojm ne sot. Njeriu lind dhe shkon por veprat jane ato qe mbesin dhe lene shenj pas tij. Në nderimin e familjes të Gorana, shprehim ngushlimet e sinqerta. Stafi i Lajmeve nga Ulqini i shpreh ngushëllimet familjes se tij dhe afërmeve te tij.   Për biografin e të ndjerit Qazim Gorana shkruan Kryetari i Bashkimit të... Vazhdo

November 7, 2014  :: Ngjarjet - Events :: Comments Off on Ndëron jetë avangardisti shqiptare në Ulqin z.Qazim Gorana
Tags:

Bardhi kush  ta bani?!- Vetja, more vetja nga Muhamet Nika
Shkruan: Muhamet Nika OSE – KUSH IA ÇEL GROPEN TJERIT, BIE VERTËTË VETË BRENDA *JEZUSI?!!! Tesh për tesh Memet Bardhi, po duket se mbeti pa deputet. Mund të pyesni : Athua se kjo është e njëmendtë?! Po duket se po?! Nikë Gjeloshaj, deputeti iniciativës qytetare nga Malësia, ceku që atë nuk e obligon asnjë marrëveshje që mandati t’i kalojë Bardhit. Nuk po themi “inshalla”e as nuk po i kënaqna duke hapur gojën, mirëpo sipas disave,si i thonë një fjale, ai : çka ka lyp-ka gjet?!!! Të kërkosh të respektosh... Vazhdo

November 7, 2014  :: Lajmet / Vijesti, Opinione :: Comments Off on Bardhi kush ta bani?!- Vetja, more vetja nga Muhamet Nika
Tags:

Page 34 of 214« First...1020...3233343536...405060...Last »