Maloku: Informer CG tabloid albanofob
Vendimin e deputetëve të partive shqiptare në Parlamentin e Malit të Zi, të cilët kanë ngritur padi penale kundër “Informer CG” për shkak të teksteve ofenduese që kjo gazetë i ka bërë për popullin shqiptarë, e ka lavdëruar edhe publicist nga Kosova, Albinot Maloku.Sipas një postimi në profilin e tij në Facebook, Maloku e ka konsideruar këtë vendim të lavdëruar edhe pse të vonuar.“Hapi i subjekteve politike Forca, PD, IQ dhe ASh për të ngritur padi kundër tabloidit “Informer CG” është për tu lavdëruar... Vazhdo

November 7, 2014  :: Bota :: Comments Off on Maloku: Informer CG tabloid albanofob
Tags:

Nesër në komunën e Ulqinit mbahet Dita Info
Me rastin e përfundimit të projektit “Përfshirja e shoqërisë civile në planifikimin e menaxhimit integral të zonës bregdetare”, të cilin e bënë Instituti për afarizëm dhe zhvillimin ekonomik, në Ulqin nesër do të mbahet “ Dita Info”. Është planifikuar që këtë ditë të mbahet konferenca përfundimtare në ndërtesën e Komunës së Ulqinit, punëtoria artistike në foshnjoren “Solidariteti”, një kuic i dijes për nxënësit e shkollave fillore “Marshall Tito” dhe “Boshko Strugar”, si dhe vizita... Vazhdo

November 6, 2014  :: Ngjarjet - Events :: Comments Off on Nesër në komunën e Ulqinit mbahet Dita Info
Tags:

Deri për vit të ri fillon ndërtimi i Akva Parkut
Mbas hapjes së djeshme të ofertave në tenderin për qiradhënie afatgjate të tokës në Shtoj, është e qartë që kompania turke “Polin” do të ndërtojë akva parkun në Ulqin. Kompania turke “Polin”, e cila është e vetmja që është paraqitur në tenderin e hapur nga Komuna e Ulqinit për dhënien me qira të tokës në Shtoj për ndërtimin e akua parkut në Ulqin, ka bërë ofertë prej 1.10 euro për m² për një vit. Toka në fjalë ka një sipërfaqe prej 25,498 m², që i bie 28,047.8 euro në vit, ose 841,434... Vazhdo

November 6, 2014  :: Real Estate :: Comments Off on Deri për vit të ri fillon ndërtimi i Akva Parkut
Tags:

Kuvendi i Ulqinit nesër vendos për kredinë nga Atlas Banka
Në mbledhjen e djeshme të Kolegiumit të Kryetarit të Kuvendit të Komunës së Ulqinit u vendos që seanca e radhës e kuvendit të mbahet nesër, pra të premten me 07. nëntor. Në këtë seancë pritet të vendoset lidhur me hipotekën për kredinë nga Atlas Banka për shlyerjen e pagave të punonjësve të Komunës dhe ndërmarrjeve të themeluara prej saj, si dhe lidhur me tenderin për shitjen e tokës ndërtimore në Pinjesh. Të ardhurat nga shitja e tokës do të përdoren për realizimin e reformave strukturore, hapjen e... Vazhdo

November 6, 2014  :: Ekonomia / Ekonomija :: Comments Off on Kuvendi i Ulqinit nesër vendos për kredinë nga Atlas Banka
Tags:

Mehmet Bardhi përsëri deputet
Foto: Vijesti Kryetari i Lidhjes Demokratike në Mal të Zi Mehmet Bardhi  pritet që së shpejti të kthehet në parlamentin e Malit të Zi pasi deputetit aktual Nik Gjeloshaj i përfundon mandati bazuar në marrëveshjen ndërpartiake. Bardhi i ka deklaruar se mbledhja konstitutive e parlamentit të Malit të Zi është mbajtur me 6 nëntor në vitin 2012 dhe se sot janë bërë dy vite nga ajo datë. “Ne kemi qenë dakorduar dhe atë e kemi të shkruar në marrëveshjen e Koalicionit Shqiptar për mandatin e përbashkët nga partnerët... Vazhdo

November 6, 2014  :: Real Estate :: Comments Off on Mehmet Bardhi përsëri deputet
Tags:

Stop diskriminit – Duam të arsimohemi si Shqiptarë
Edhe pak ditë kanë ngelur nga data kur do protestojmë për dinjitet, për fëmijët tanë nxënës shqiptar, për arsimimin e tyre si shqiptar duke kërkuar që nxënësit shqiptar të mos diskriminohen, të mos shkelen dhe tu sigurohen të drejtat e tyre themelore të njohura me ligjet ndërkombëtare por edhe me Kushtetutën e Malit të Zi neni 79 mbrojtja e Identitetit kombëtar, dhe neni 80 që ndalon asimilimin, ligje këto të shënuara por jo edhe të vëna në funksion. Çështja e teksteve shkollore është problem i të gjithëve,... Vazhdo

November 6, 2014  :: Ngjarjet - Events, Real Estate :: Comments Off on Stop diskriminit – Duam të arsimohemi si Shqiptarë
Tags:

Albanci traže zabranu „Informera”
Pred­stav­ni­ci al­ban­skih par­ti­ja pod­ni­je­li su ju­če Vr­hov­nom dr­žav­nom tu­ži­la­štvu kri­vič­nu pri­ja­vu pro­tiv „In­for­me­ra”, glav­nog i od­go­vor­nog ured­ni­ka No­va­ka Usko­ko­vi­ća i pot­pi­sni­ka tek­sta „Šip­tar­ska svi­nja­ri­ja”, ko­jom, zbog go­vo­ra mr­žnje, tra­že za­bra­nu di­stri­bu­ci­je tog li­sta u Cr­noj Go­ri. Pri­ja­va je pod­ni­je­ta zbog osno­va­ne sum­nje da su ob­ja­vlji­va­njem tek­sto­va i na­slo­va 16. ok­to­bra... Vazhdo

November 6, 2014  :: Ngjarjet - Events :: Comments Off on Albanci traže zabranu „Informera”
Tags:

Fatmir Đeka sa Đukanovićem o projektima u Ulcinju
Premijer Crne Gore Milo Đukanović sastao se juče u Podgorici sa gradonačelnikom Ulcinja Fatmirom Đekom, saznaje Portal Ul-info. Na ovom sastanku Đeka je Đukanovića iscrpno informisao o projektima u Ulcinju čija je realizacija u toku, te posebno o onima koji se planiraju, prije svega u poboljšanju turističke ponude. Đukanović je rekao da će njegova Vlada pružiti punu podršku u realizaciji tih projekata ocjenjujući da oni imaju značaj i za državu Crnu Goru. Izvor: CDM  Vazhdo

November 6, 2014  :: news :: Comments Off on Fatmir Đeka sa Đukanovićem o projektima u Ulcinju
Tags:

Koncert recital i sopranos Ulqinake Gjylie Pelingu në Durrës më 12.11.2014
Të mërkurën, më 12.11.2014, me fillim në ora 18, në sallën e teatrit “Aleksandër Mojsiu” në Durrës do të mbahet koncerti recital i sopranos Ulqinake Gjylie Pelingu, njofton portali Ul.info. Koncerti, i cili do të udhëhiqet nga artistja e njohur shqiptare Manjolla Nallbani, do të përcillet nga orkestra e harqeve “Aleksandër Mojsiu”, me dirigjent Petrika Afezolli, përndryshe dekan i Akademisë së arteve në Tiranë. Repertori që do të interpretohet atë natë do të jetë i huaj dhe shqiptar, gjegjësisht veprat... Vazhdo

November 6, 2014  :: Lajmet / Vijesti, Zbavitje / Zabava :: Comments Off on Koncert recital i sopranos Ulqinake Gjylie Pelingu në Durrës më 12.11.2014
Tags:

Nimanbegu – Gjeloshaj: Padi penale kundër “Informerit” – Video
Deputeti i Forcës së re demokratike dhe kryetari i Këshillit kombëtar të Shqiptarëve në Mal të Zi Genci Nimanbegu dhe deputeti i Alternativës shqiptare Nik Gjekoshaj kanë dorëzuar padinë penale ndaj tabloidit Informer Crna Gora, njofton Ul.info. Ato thanë që kanë dorëzuar padinë kundër kryeredaktorit të Informerit Novak Uskokoviq, si dhe ndaj dy autorëve të tekstit, për shkak të shkrimeve ofenduese të cilët kjo gazetë i ka botuar për Shqiptarët. Disa kolegë të tyre nga Kuvendi i Malit të Zi kanë kërkuar... Vazhdo

November 5, 2014  :: Politika :: Comments Off on Nimanbegu – Gjeloshaj: Padi penale kundër “Informerit” – Video
Tags:

Page 35 of 214« First...102030...3334353637...405060...Last »