NVO „Ze­le­ni ko­rak” pisali Đe­ki

February 28, 2015   | news

Dzelal Hodzic_UlcinjGradu neophodna akcija čišćenja

Ne­vla­di­na or­ga­ni­za­ci­ja „Ze­le­ni ko­rak” upu­ti­la je pi­smo pred­sjed­ni­ku Op­šti­ne Ul­cinj Fat­mi­ru Đe­ki u ko­jem ape­lu­je da se što pri­je poč­ne sa ak­ci­ja­ma či­šće­nja na te­ri­to­ri­ji op­šti­ne ka­ko bi se što sprem­ni­je do­če­ka­la tu­ri­stič­ka se­zo­na. „Ze­le­ni” u pi­smu Đe­ki is­ti­ču da je tu­ri­zam naj­va­žni­ja pri­vred­na gra­na Ul­ci­nja i da po­red osta­log pret­po­sta­vlja vi­sok ni­vo am­bi­jen­tal­ne kul­tu­re i eli­mi­ni­sa­nje eko­lo­ških pro­ble­ma.
– Mno­go­broj­ne ve­će i ma­nje de­po­ni­je ra­znog ot­pa­da od Bo­ja­ne, za­le­đa Ve­li­ke pla­že, na­se­lja Štoj, Port Mi­le­ne, Ul­cinj­skog po­lja, Bo­ro­ve Šu­me, na­se­lja Li­man, Bi­je­le Go­re, Bra­ti­ce i Kru­ča pru­ža­ju su­mor­nu sli­ku na­še ne­bri­ge o pro­sto­ru. S tim u ve­zi pred­la­že­mo hi­tan sa­sta­nak svih struk­tu­ra u Op­šti­ni, na če­lu sa pred­sjed­ni­kom, a sve ka­ko bi­smo sa­či­ni­li i usvo­ji­li ak­ci­o­ni plan pri­pre­ma se­zo­ne u obla­sti či­sto­će. Jer sa­mo čist Ul­cinj mo­že bi­ti li­jep i tu­ri­stič­ki pri­vla­čan – na­vo­di se u pi­smu.
– NVO „Ze­le­ni ko­rak” pod­sje­ća i da će za­jed­no sa Ul­cinj bi­znis aso­ci­ja­ci­jom (UBA) te ro­ni­lač­kim klu­bom „Dol­ci­ni­um”, u okvi­ru pro­jek­ta „Bo­ja­na to­ur”, u mar­tu i apri­lu or­ga­ni­zo­va­ti ak­ci­ju či­šće­nja pod­mor­ja, po­čev od ušća ri­je­ke Bo­ja­ne do na­se­lja Li­man. Ti­me će, ka­ko is­ti­ču u pi­smu, da­ti do­pri­nos opre­dje­lje­nju, pro­mo­ci­ji i raz­vo­ju tu­ri­zma, u sa­dej­stvu sa pri­ro­dom na te­ri­to­ri­ji op­šti­ne.
M.K.

Izvor: DAN