LDMZ dega e Rozhajës, mbajti kuvendin e saj të 5-të – Video

March 3, 2015   | Reportazh / Reportaža

LDMZ-ROZHAJËDEGA E ROZHAJËS E LIDHJES DEMOKRATIKE NË Mal të ZI,

të dielën, më 1 mars 2015

MBAJTI KUVENDIN E SAJ TË 5-të

 

Rozhajë , më   01 mars 2015

Të dielën, më 1 mars 2015, Dega e Rozhajës e LD në MZ, mbajti Kuvendin e saj të 5-të, zgjedhor. Në Kuvend morën pjesë shumica e anëtarëve delegatë të kuvendit. Salla ishte e dekoruar me flamurin kombëtar shqiptar dhe me panonë ku ishte shkruar kuvendi i radhës.

Kuvendi e filloi punën me himnin kombëtar shqiptar, ndësa pastaj të pranishmit mbajtën një minut heshtje për anëtarët të cilët nuk janë më në mesin tonë.

LDMZ-ROZHAJË.-1

Në Kuvend ishin prezentë edhe mysafirë të ftuar nga Ulqini, Malësia, Kraja, Plava e Gucia dhe Kosova.

Në mbledhjen e Kuvendit morën pjesë dy përfaqësuesit e caktuar, delegatë të autorizuar për përcjelljen e punës dhe me ndihmua në mirëvajtjen e punimeve të Kuvendit, zotërinjtë: Saubih Mehmeti, skretar dhe anëtar i Kryesisë dhe Marash Dedvukaj, anëtar i Kryesisë së LD në MZ-së.

Kryesia e punës: Ali Daci. Haxhi Lajçi dhe Isa Nikçi.

 

Raportin e punës në mes të dy kuvendeve e mbajti zotni Ali Daci, kryetari i Degës, i cili paraqiti në mënyrë kronologjike punën vërtetë efikase e të suksesshme të kësaj dege. Raporti u aprovua njëzëri nga të gjithë anëtarët.

LDMZ-ROZHAJË.-2

Në Kuvend mori pjesë edhe kryetari i LD në MZ, Mehmet Bardhi. Bardhi në fjalën e vet përshëndetëse tha se të gjithë ne mund të jemi krenar me punën e kësaj Dege, e cila në kushte e rrethana specifike në komunën e Rozhajës, ku asimilimi dhe shpërngulja, si edhe në viset e tjera shqiptare, sot në Malin e Zi, që po marrin haqraçin e përditshëm, kanë dhënë kontributin e çmuar dhe kanë qenë prezentë në jetën kulturore, arsimore, shoqërore e politike gjithherë e sidomos në datat e shënuara të historiusë sonë. LD në MZ, Dega e Rozhajes ishte ajo që vuri themelet dhe me sukses tash gjashtë vite me radhë po mba Manifestimin Kulturoro Letrar ORA E MALEVE.

LDMZ-ROZHAJË-BARDHI

Ky Manifestim u themelua në përkujtim të viktimave të pafajshme civile, shqiptarëve nga Kosova, që u vranë në trojet e Rozhajes nga plumbat e formacioneve të ushtrisë serbo malazeze në prill të vitit 1999, të cilët, nga mësyemja në rrugëtimin shpetues, u detyruan me i lanë vatrat e tyre, të përndjekur nga formacionet paramilitare e ushtrake serbe që po ushtronin dhunë e gjenocid të paparë ndaj tyre, u detyruan të kërkojnë strehim e shpëtim te vëllazënit e tyre sot në Malin e Zi. Bardhi foli edhe për shumë çështje aktuale që shqiptarët në këto treva etnike i mundojnë, prej shkollimit e deri te mosmundësia e punësimit, kur ekonomia është shkatërrua ose është në shkatërrim e sipër dhe kur presionet politike të shtuara, për ndonjë punësim etj. po vështirësojnë edhe më jetën e shqiptarëve. Foli për organizimin e brendshëm partiak dhe nevojën e një veprimi përqëndrues edhe më të madh, si kundërvënie të disa veprimeve të pakoordinuara që po ngrisin krye herë pas here. Bardhi mbylli fjalën e tij duke bërë thirrje për unitetin e shqiptarëve për realizimin e lirive dhe të drejtave të tyre.

LDMZ-ROZHAJË.-3

Kuvendi zgjodhi Kryesinë e re të Degës: kryetar – Hysen DACI, nënkryetarë – Haxhi LAJÇI dhe Fatmir DACI, sekretar Ali Daci, Isa Nikçi, Azem Lajçi, Sadat Lajçi, Rrahman Lajçi dhe Fatmir Daci, anëtarë. Njëherit Ali Daci, kryetar i deritashëm u zgjodh KRYETAR NDERI I DEGËS SË ROZHAJËS TË LIDHJES DEMOKRATIKE NË MAL TË ZI.

 

SAUBIH MEHMETI, sekretar i LD në MZ

YouTube Preview Image