SNP Ulcinj: ”Haos koalicija za propast Ulcinja” paralisala grad

March 26, 2015   | Ngjarjet - Events

Ulcinj već duže od godinu ima vlast, najgoru u istoriji Ulcinja, koju nije zaslužio. Unutarkoaliciona trvenja, gotovo da su paralisala naš grad. ”Haos koalicija za propast Ulcinja”, kako smo je odavno nazvali, se bavila isključivo sama sobom, zauzimanjem funkcionerskih fotelja i podmirivanjem ličnih interesa, navodi se u saopštenju Opštinskog odbora Socijalističke narodne partije SNP Ulcinj.

snp_1

Kako navode, ta koalicija je postavljala i smjenjivala jedna druge, a poslije loših, dolazila su, po pravilu, još gora kadrovska rješenja.

“Jasno je i da gradska vlast nema nikakvu viziju ni plan za Ulcinj. Za više od godinu dana kako su na vlasti, a neki su u kontinuitetu već duže vrijeme, nema ni jedne nove ideje ili projekta. Niko se iz gradske vlasti nije bavio najvažnijim temama – privlačenjem investitora i otvaranjem novih radnih mjesta. Nedostatak sredstava planiraju da nadoknade sumnjivim tenderima. To im je već postala praksa a dokazali su je projektom Akvapark. Poslednji tender koji su ovih dana namjerili da objave je za zemljište na Maloj Plaži, sa već dogovorenim kupcem. U  pitanju je, očito, uzaludni pokušaj da se donekle finansijski konsoliduju jer su, u međuvremenu, saznali da na djelove te parcele polaže pravo “Otrantcomerc”, koji je već stavio sudsku  zabranu raspolaganja do okončanja sudskog spora”, navodi se u saopštenju SNP-a. Kako dodaju, svaki tender do sada im je bio neuspješan ili zakonski problematičan.

“Ovo bi, naročito  trebalo da zainteresuje antikorupcijske organe, posebno tender kojim su prošle godine kupili dva polovna Renaulta “Megana” za potrebe opštinskih službi, čija je nabavna cijena bila približna cijeni novih vozila te kategorije”, smatraju u SNP-u.

Tvrde da se pokazalo da je jedini investitor kojeg oni mogu da dovedu, zakupac plaže Akvarijus, koji je ovih dana betonirao na stotine kvadrata priobalnog pojasa u Borovoj šumi, što je najstrože zabranjeno Zakonom o ekološkoj državi Crnoj Gori.

“Taj pojas je i pored toga što su svi ulcinjski resursi snažno napadnuti od strane divljih graditelja, do sada bio sačuvan. Niko nije imao hrabrosti, do ova gospoda koju je osokolila bliska, prijateljska veza sa dijelom vlasti u Ulcinju, Koalicija na vlasti stalno govori da Opština nema novca, što je, u stvari,  izgovor za nedostatak ideja i nerad. Umjesto da priznaju svoj nemar, neznanje, neefikasnost i nezainteresovanost da urade bilo šta dobro za grad, gradski politički moćnici za svoje nikakve rezultate bahato napadaju one koji im ukazuju na njihove propuste i loše rezultate”, navode iz SNP-a.

SNP smatra da građani Ulcinja imaju pravo da znaju, da trenutna vlast ne radi u njihovom interesu i da će neefikasnost ove vlasti imati ne samo trenutni, već i dugoročni, loš efekat na situaciju u gradu.

Kako zakljuluju, ne smije se dozvoliti da Ulcinj bude predmet interesa pojedinaca i tajkuna.