TO-Ulcinj na Adriatic Sea Forum u Dubrovnik

April 23, 2015   | news

TO-Ulcinj na Adriatic Sea Forum u Dubrovnik-ADRIATIC SEA FORUM 23-24.04.2015

 

Turistička Organizacija Ulcinj učestvuje na poslovnom forumu Adriatic Sea Forum koji se održava u Dubrovniku u periodu od 23 i 24.aprila, a koji se organizuje od strane Risposte turismo koja je mreža konsultanata, istraživača i stručnjaka u sektoru turizma a u saradnji sa Turističkom Organizacijom Dubrovnik.

Adriatic Sea forum pruža mogućnost svim zainteresovanim da se upoznaju sa potencijama koje pruža Jadransko more I možemo reći da postaje ključni događaj sa sve one koje interesuju ne samo razvoj pomorskog prometa (nautički turizam, kružna putovanja, trajektni prijevoz), već i brojne druge djelatnosti. vezane za turizam.

TO-Ulcinj na Adriatic Sea Forum u Dubrovnik-1

Ovaj forum je jedinstveni susret za obogaćivanje znanja, tehničke informacije, privatne i poslovne kontakte, prezentaciju i promociju svojih poslovanja i projekata. Cilj Adriatic Sea Foruma je poboljšati promociju cjelokupnog područja Jadranskog mora kroz tačno određene odabire i prilagođene programe, kao što je saradnja među državama regijama i destinacijama koje se nalaze na ovome moru te na taj način proširiti poslovne mogućnosti i rezultate za sve operatere koji su uključeni u sektore koji su sastavni dio ovog foruma. Formula ovog foruma, koji se razvija tokom ova dva dana, predviđa okrugle stolove, prezentacije, susrete licem u lice, intervjue i ključne govore o različitim zanimljivim i aktualnim temama. Širok prostor namijenjen je i operaterima kojima se omogućuju poslovni sastanci u svrhu razvijanja novih poslovnih mogućnosti. Događaj je pokrenut 2013. godine u Trstu te je već u svom prvom izdanju postiglo značajne rezultate: preko 300 učesnika, više od 30 cijenjenih predavača iz javnog i privatnog sektora, zanimljive sadržaje i žive diskusije, široku i kvalificiranu medijsku pokrivenost.

TO-Ulcinj na Adriatic Sea Forum u Dubrovnik-2

Prvog dana foruma na temu * Jadran – jedno more, jedna destinacija jedan brend*, govorila je i direktorica Nacionalne Turističke Organizacije Crne Gore Željka Radak Kukavičić, direktorica nacionalne turističke agencije iz Albanija Julinda Dhama, kao I predstavnici Nacionalnih turističkih organizacija iz Hrvatske, Italije I Slovenije.

Tokom panela razgovaralo se o mogućnostima organizacije i promocije Jadrana kao jedne cjeline imajući u vidu jedinstvo različitosti ove destinacije. Istaknuto je da se međudržavnim kordiniranim i usmjerenim akcijama mogu iskoristitii različiti aspekti  razvoja turizma  koji će za rezultat imati ekonomski rast  u svim državama.

 

Stručna služba TO Ulcinj