Opština Ulcinj angažovala advokate za zemljište u Štoju

June 30, 2015   | news

Opstina-Ulcinj_Komuna-e-Ulqinit_presjednikOpština Ulcinj angažovala je advokatsku kancelariju Jovović, Mugoša & Vuković iz Podgorice, da je zastupa u sporu koji vodi pred Komisijom za restituciju u Baru za zemljište u Štoju, gdje treba da se gradi akva park, saznaje Portal Ul-info.

U lokalnoj upravi su uvjereni da je neophodno da se ulože dodatni pravni lijekovi kako bi se, nakon pravosnažne odluke Višeg suda i rješenja Ministarstva finansija, taj spor konačno završio i pred prvostepenim organom.

U Opštini Ulcinj očekuju da će do početka jeseni otkloniti sve pravne nedoumice kako bi se omogućio početak realizacije te investicije vrijedne 7,5 miliona eura.

Vodeni grad na Velikoj plaži u Ulcinju, kako je ranije najavljivano, trebalo je da bude u funkciji od sredine jula.

Krajem prošle godine predstavnici preduzeća Ulcinj Aqua Park & Entertainment i zvaničnici Opštine Ulcinj potpisali su ugovor o projektovanju vodenog grada u Štoju.

Opština Ulcinj je 1. oktobra raspisala međunarodni tender za davanje u zakup na period od 30 godina zemljišta u Štoju. Preduzeće Ulcinj Aqua Park & Entertainment, preko kojeg je turski Polin dostavio ponudu na tender, ispunilo je tenderske uslove za realizaciju projekta.

Oni su za zemljište površine 25,3 hiljade metara kvadratnih, u zaleđu Velike plaže, na godišnjem nivou ponudili cijenu od 1,1 eura po metru.

Izvor: CDM