Fuad Lamežević: Zbog lokalne vlasti štetu trpe i Ulcinjani i investitori

July 1, 2015   | news

Fuad LamezevicOpština Ulcinj ima pravnu službu u okviru Sekretarijata za zaštitu imovine, kao i pravnike čija je isključiva nadležnost da se profesionalno bave rješavanjem sporova bez dodatne naknade, te je stoga suvišno izlagati se troškovima angažovanja advokatske kancelarije u slučaj Akva-parka, navodi se u saopštenju predsjednika Opštinskog odbora Pozitivne Crne Gore Ulcinj, Fuada Lameževića.

“Opština Ulcinj prije nego što je potpisala ugovor sa turskim investitorom za izgradnju Akva -parka na Velikoj Plaži u Štoju, trebalo je prevashodno da sačeka okončanje sudskog spora u vezi sa vlasništvom nad zemljištem. Ovakvim neozbiljnim i neodgovornim načinom rada lokalne vlasti na gubitku su i bivši vlasnici zemljišta, i investitori, i građani i grad Ulcinj”, navodi se u saopštenju Lameževića.

Pozitivna poziva čelnike Opštine da u što kraćem roku organizuje sastanak sa mještanima Štoja, koji preko pravosudnih organa traže povraćaj oduzete zemlje i vlasnika turske kompanije “Polin” kako bi se došlo do najboljeg rješenja u cilju prevazilaženja nastalih problema, zbog kojih štetu trpe bivši vlasnici zemljišta, investitori, građani i na kraju turisti.

Izvor: Vijesti Online