Turistički poslenici Ulcinja nisu zadovoljni početkom sezone

July 3, 2015   | news

Ulcinj-Hoteli puni, plaze prazne-hotel-otrantFoto: Ismet Karamanaga

Hoteli puni, plaže prazne

Tu­ri­stič­ka se­zo­na u Ul­ci­nju ni­je na oče­ki­va­nom ni­vou upr­kos iz­ja­va­ma da je po­sje­ta tu­ri­sta naj­ju­žni­joj op­šti­ni bo­lja ne­go pret­hod­ne go­di­ne. Po­je­di­ni tu­ri­stič­ki po­sle­ni­ci tvr­de da da po­sla ima­ju ma­nje i do 30 od­sto u od­no­su na pro­šlo­go­di­šnji pe­ri­o­d, te da po­zi­tiv­ne broj­ke ko­je se iz­no­se de­man­tu­je sta­nje na te­re­nu. Vla­snik grad­skog ho­te­la „Dol­čim­no“ i ve­li­kog ugo­sti­telj­skog objek­ta na Ma­loj pla­ži Ca­no Ka­ra­ma­na­ga ka­že da osim prvomajskih pra­zni­ka ni­je za­do­vo­ljan po­sje­tom i pro­me­tom.
– Grad je pust i tu­ri­sta ne­ma u oče­ki­va­nom bro­ju. To se naj­bo­lje vi­di na pla­ža­ma, po­seb­no na Ve­li­koj pla­ži gdje su ku­pa­li­šta sko­ro pra­zna. Po­je­di­ni za­ku­ci ža­li­li su se da ne iz­da­ju ni 10 sun­co­ba­na dnev­no. To je za ovo do­ba go­di­ne lo­še jer pam­ti­mo da je u ovo vri­je­me ra­ni­jih go­di­na grad bio pun – ka­že Ka­ra­ma­na­ga.
Pre­ma nje­go­vim ri­je­či­ma slič­no je i na Ma­loj pla­ži ko­ja je po­lu­pra­zna, s ob­zi­rom na broj ku­pa­ča ko­ji mo­že da pri­mi.
– Mi pro­sto ni­smo na­vi­kli na ova­kve pri­zo­re i mno­gi su za­bri­nu­ti. Si­gur­no je da će po­sje­ta bi­ti bo­lja ali šta mo­že­mo da oče­ku­je­mo od se­zo­ne ko­ja će tra­ja­ti još dva mje­se­ca. Raz­lo­ga za za­do­volj­stvo sva­ka­ko ne­ma – tvr­di Ka­ra­ma­na­ga.
Pred­sjed­nik Udru­že­nja za­ku­pa­ca pla­ža Ul­ci­nja Pre­lja Škre­lja ka­že da on i nje­go­ve ko­le­ge ni­su za­do­volj­ni bro­jem tu­ri­sta na ku­pa­li­šti­ma.
– Kod nas je sla­bi­je za 20 od­sto ali sam ja to ne­gdje i oče­ki­vao s ob­zi­rom da na­ši naj­broj­ni­ji go­sti sa­da ima­ju ra­ma­zan­ski post. Mi­slim da se sve do 20. ju­la ne mo­že oče­ki­va­ti zna­čaj­ni­ji pri­liv tu­ri­sta ta­ko da će re­zu­la­ta­ti si­gur­no bi­ti lo­ši­ji ne­go pro­šle go­di­ne. Ja sam na pla­ži sma­njio ci­je­ne za 20 od­sto, ali ni to ni­je uti­ca­lo na bo­lju po­sje­tu – do­da­je Škre­lja.
Pred­sjed­nik udru­že­nja ho­te­li­je­ra Ul­ci­nja Ga­no Re­sul­be­go­vić tvr­di da su ho­te­li do­bro po­pu­nje­ni i da je u tom po­gle­du si­tu­a­ci­ja bo­lja ne­go go­di­nu ra­ni­je.
– U kon­tak­tu sam ko­le­ga­ma ho­te­li­je­ri­ma i on su za­do­volj­ni. HTP „Ul­cinj­ska ri­vi­je­ra“ bi­lje­ži po­rast bro­ja go­sti­ju, ka­ko u ho­te­li­ma na Ve­li­koj pla­ži ta­ko i na Adi. Slič­no je i u ho­te­lu „Otrant“ kao i ho­te­li­ma „Dvo­ri Bal­ši­ća“ i „Pa­la­ta Ve­ne­ci­ja“. Se­zo­na je po­če­la do­bro i mno­gi su i u apri­lu bi­li per­ma­nant­no pu­ni, maj je bio do­bro po­pu­njen i je­di­no smo u ju­nu ima­li jed­no de­se­tak da­na sla­bi­je po­sje­te – is­ti­če Re­sul­be­go­vić. On se ne sla­že da je se­zo­na u od­no­su na pro­šlu go­di­nu lo­ši­ja 30 od­sto.
– Mo­žda ako je po­re­di­mo sa 2013. go­di­nom, ali što se ti­če pro­šle mi­slim da smo ge­ne­ral­no ove go­di­ne ne­gdje na tom ni­vou. Ho­te­li­je­ri sva­ka­ko mo­gu da bu­du za­do­volj­ni. To je ono što ja kao ho­te­li­jer i za­ku­pac pla­že vi­dim – za­klju­ču­je Re­sul­be­go­vić. M.K.

Izvor: DAN

Ulcinj-Hoteli puni, plaze prazne-

Ulcinj-Hoteli puni, plaze prazne-1