Ministar Goranović na otvaranju Međunarodnog sajma knjiga u Ulcinju

July 28, 2015   | news

Ministar-Pavle-Goranovic-Sajam-knjiga-Ulcinj-1Pavle Goranović, ministar kulture govorio je sinoć na otvaranju Međunarodnog sajma knjiga u Ulcinju.

Na otvaranju, na Pristanu su govorili i Ranko Krivokapić, predsjednik Skupštine Crne Gore, Ilir Meta, predsjednik Skupštine Republike Albanije, Mirela Kumbaro, ministarka kulture Republike Albanije, Kujtim Shalla, ministar kulture, sporta i omladine Republike Kosovo.

Sajam je zvanično otvorio Fatmir Gjeka, predsjednik Opštine Ulcinj, a prisutnima su se obratili i pisac Fatos Kongoli i Irena Toči, generalni direktor izdavačke kuće “Toena”.
Ministar-Pavle-Goranovic-Sajam-knjiga-Ulcinj

Ministar Goranović je, obraćajući se prisutnima naveo: “Ministarstvo kulture je prepoznalo ulogu koju Sajam knjiga u Ulcinju ima u upostavljanju saradnje između crnogorskih i albanskih književnika. Nesumnjiv je njegov doprinos u razmjeni iskustava, koje je rezultiralo porastom prevedenih crnogorskih književnih djela na albanski, kao i albanskih na crnogorski jezik. Takav kulturni koncept je naš razvojni prioritet i pružaćemo mu podršku, s uvjerenjem da su to aktivnosti koje nas približavaju jedne drugima, integrišu u zajednicu evropskih naroda i razvijaju evropske vrijednosti.“

Izvor: MKU – Vlada Crne Gore