DUA – Nacrt Prostornog Plana Priobalnog Područja Crne Gore

August 5, 2015   | news

UDSH-logoUNIONI DEMOKRATIK I SHQIPTARËVE

DEMOKRATSKA UNIJA ALBANACA

KLUB ODBORNIKA

     Ulcinj , 05.08.2015.god.

 

 

OPŠTINA ULCINJ

SEKRETARIJATU ZA PROSTORNO UREDJENJE I ODRŽIVI RAZVOJ

 

 

Dana 31.07.2015. godine uputili Ste nam Vaš dopis br/Nr: 05.sl, i u prilogu dopisa Nacrt Prostornog Plana Priobalnog Područja Crne Gore ( na CD ), sa Vašom preporukom, da naše mišljenje, primjedbe i sugestije dostavimo do dana 04.08.2015. godine u 14h.

Pristupajući veoma ozbiljno analizi dobijenog materijala kao i prihvatanja nametnute nam obaveze od strane imenovanog sekretarijata, mi u Odborničkom klubu DUA, ovim putem Vam šaljemo svoje mišljenje, ali ne samo na dobijeni dokument , već na način kako ste pristupili ovom dokumentu od izuzetnog zanačaja za opštinu Ulcinj i njen sveukupni razvoj i napredak.

Aktuelna Vlast u Ulcinju, je ovakvim pristupom i izuzetno kratkim vremenskim periodom koji je dala Odborničkim klubovima ( nevjerovatnih 24h ) za razmatranje, ocjenu, i davanje primjedbi i mišljenja,prosto htjela loptu svoje neodgovorne i nesavjesne vladavine da prebaci na odborničke klubove.

Neshvatljva je činjenica, da je neko i pomislio da se ovako obiman i značajan dokument , kakav je pomenuti plan (skoro 300 strana teksta i grafičkih prikaza ), može pročitati, analizirati, vrednovati, i uz to još napisati na profesonalan način svoje mišljenje i sugestije i to za 24h.

Dokumenat je u Opštinskoj arhivi protokulisan i uredno zaveden dana 31.08.2015.( petak ), poslije toga podijeljen odbornicima, ako zatim slijede dani vikenda, odbornici su za sve ove radnje imali samo ponedjeljak.

Poštovana gospodo, ovom prilikom ste zaboravili jednu prostu činjenicu, da ste Vi stručna služba od koje odbornici treba da dobiju profesionalnu pomoć i mišljenje, a ne obrnuto. Ili, u najboljem slučaju ste trebali, da na zajedničkom sastanku predstavnika Odborničkih klubova, relevantnih institucija i stručnjaka i ostalih, došli do zajedničkog teksta primjedbi na Nacrt ovog Plana.

Tom prilikom je trebalo uzeti u obzior sve usvojene Zaključke na sjednicama SO Ulcinj, kada su odredjene lokacije u pitanju (Valdanos, Solana, i druge) i uvažiti koncenzusom donešene Skupštinske Odluke, koje su i do sada obavezivale Izvršnu vlast na čelu sa predsjednikom opštine.

Ustupaka nema, i niko od nas ne može biti iznad Skupštine i prihvatiti drugačija rješenja za ove lokalitete.

Pošto se ovim planskim dokumentom nude nešto drugačija planska rješenja, od onih koje smo mi koncenzusom predložili i usvojili kroz usvojene Zaključke, molimo Vas da javno iznesete svoj stav, kao izvršna vlast ove opštine, posebno kada je u pitanju ponudjeno plansko rješenje za Valdanos.

Poštovani, još jedanput Vam se obraćam sa molbom da se vratimo zdravom razumu i logici, pa da na jedan mnogo ozbiljniji, kvalitetniji i transparentniji način pristupite ovom problemu i u saradnji sa predstavnicima svih klubova, koristeći se dosadašnjim materijalima, primjedbama i sugestijama koje su upućivane na slična planska rješenja, uradimo zajednički tekst primjedbi koji će izmedju ostalog imati i veći sveukupni zanačaj.

 

S poštovanjem,

 

     Hadixha Gjoni, s.r.

Predsjednica OK DUA u SO Ulcinj