Uskoro u Ulcinj svaki prekršaj će biti fotografisan

August 5, 2015   | news

Saobraćajne policajce koji vrebaju vozače na magistralnim putevima, do kraja naredne godine, zamijeniće 72 stacionirana radara instalirana na magistralnim putevima širom Crne Gore.

FIXNI-RADAR-CG

Plan projekta je već spreman, a iz MUP-a najavljuju da će se radari kojima će se kontrolisati brzina kretanja vozila i evidentirati prolazak kroz crveno svjetlo na semaforu, naći na najprometnijim magistralnim putevima u zemlji.

“Neki od njih su magistralni put Podgorica -Cetinje, magistralni put od Cetinja prema Budvi, zatim duž magistrale Budva Kotor, te Podgorica -Bar i Bar -Ulcinj, kao i na putevima Podgorica -Danilovgrad i Danilovgrad Nikšić, duž putnih magistrala Podgorica -Kolašin i Mojkovac Bijelo Polje, te na putu od Bijelog Polja prema Beranama, i u nastavku, na lokacijama duž puteva Berane Rožaje, Šavnik-Žabljak i Pljevlja-Žabljak”, navode u MUP-u, prenose Dnevne novine.

Od uvođenja stacionarnih kontrolora, vozači koji naprave saobraćajni prekršaj, rizikuju da im nakon nekoliko dana na kućnu adresu stigne novčana kazna. Radari će na prometnim saobraćajnicama “uslikavati” svako vozilo koje prođe kroz crveno svijetlo na semaforu, prekorači brzinu ili se pogrešno prestroji.

Izvor: CDM