Nikola Batrićević: Prodajom parcela u naselju Pinješ i Ulcinjani na gubitku

October 15, 2015   | Ngjarjet - Events

Nikola BatricevicProdajom parcela u elitnom naselju Pinješ i grad i građani Ulcinja biće na gubitku, izjavio je potpredsjednik ulcinjskog odbora Pozitivne Nikola Batrićević.

“Prodaja dvije parcele površine oko 3000 m2, već se pokazala kao nepromišljen postupak čelnika Opštine i resornog ministarstva koje je dalo saglasnost za prodaju istih, jer trpe i grad i građani. Već su vidljivi problemi stanara obližnjih zgrada i kuća, koji su te površine koristili kao sportsko igralište i parking prostor, koji su Ulcinju prijeko potrebni”, kazao je Batrićević.

Prema njegovim riječima, polovina novca od prodatih parcela uplaćena je Vladi za izmirenje duga Opštine Ulcinj, a druga polovina za izmirenje zaostalih zarada zaposlenima u lokalnoj upravi, pa grad od te prodaje nije dobio sredstva za dodatni razvoj.

“Pozitivna je ranije ukazivala na taj problem i protivila se krčmljenju opštinskog zemljišta. Predlagali smo da se zemljište da na dugoročni zakup investitoru i tako ostane u posjedu Opštine i njenih građana. Ovakvim neodgovornim postupkom 130 porodica je lišeno parking prostora i sportskog igrališta, te od prodaje nemaju nikakve koristi”, naglasio je Batrićević.

On je kazao da se isti scenario se sprema i na Maloj Plaži.

“I to na mjestu doskorašnjeg marketa Roda za koji je takođe dobijena saglasnost od Ministarstva finansija za prodaju, što će takođe biti ekonomski pogubno i za grad i za građane Ulcinja”, istakao je Batrićević.

On je zaključio da čelnici grada moraju da prestanu sa praksom krčmljenja opštinske imovine, jer je ona isključivo u posjedu građana Ulcinja.

Izvor: CDM