Dritan Abazović: Bojkot parlamenta nije dobar metod

October 16, 2015   | Ngjarjet - Events

Dritan-AbazovicKlub nezavisnih poslanika, kako je saopstio Dritan Abazović, još nema konačan stav u vezi sa bojkotom parlamenta. Abazović, za Antenu M, kaže da ne smatra da je bojkot metoda kojom nešto može da se postigne, ali navodi da ostaje otvoren za dogovor sa ostalim opozicionim kolegama.

„Ja ne smatram da je bojkot dobra metoda da se nešto postigne, tako da ne vjerujem da ću bojkotovati. Ostajem, međutum, otvoren za neki dogovor sa ostalim opozicionim poslanicima. Ovih dana nijesam učestvovao u radu Skupštine jer su mnoge stvari ostale nedefinisane. Vjerujem da će do naredne sedmice neke stvari da se kristališu.“

Nezavisni poslanici u vezi sa stavom o bojkotu rada parlamenta nijesu, kaže Abazović, imali sjednicu kluba, ali juče jesu neformalan razgovor.

„Ostalo je na tome da će se naredne nedjelje definisati neki pravci. Mislim da ćemo u tome biti prilično jedinstveni. Ukoliko ne budemo mogli da imamo potpuni konsenzus, onda vjerujem da će to biti približan dogovor svih. Smatram da nije nikakva žurba. Ono što je nesporno i evidentno jeste da je Crna Gora u velikoj političkoj krizi. Da li će bojkota biti ili ne, da li će da se nastavi ovo „mrcvarenje“ to će pokazati vrijeme. Smatram, međutim, da je i Skupšina, a generalno i izvršna vlast postala potpuno nefunkcionalna, te da ova situacija mora da dobije epilog“, zaključio je Abazović.

Izvor: Antena M