Ministar Bošković i Muzafer Čauši: Dodijeljene didaktičke knjige za barske predškolce – Video

October 16, 2015   | news

Predrag-Boskovic-Muzafer Cauši-Ministar prosvjete mr Predrag Bošković i autor dvojezične didaktičke knjige „Ko je izliječio slončića“ Muzafer Čauši dodijelili su danas direktorici JPU „Vukosava Ivanović-Mašanović“ Gordani Mijović primjerke knjige koje će koristiti predškolci ove ustanove.

Ministar Bošković je rekao da ova knjiga treba da spaja i pokaže da je uz saradnju i dobre odnose moguće ostvariti kvalitetan iskorak u suživotu i međusobnim odnosima u duhu najboljih tradicija crnogorskog i albanskog naroda. On je objasnio da će knjiga biti u upotrebi u svim vrtićima u Crnoj Gori, na crnogorskom i albanskom jeziku.

Predrag-Boskovic-Muzafer Cauši-1

Autor knjige Muzafer Čauši rekao je da je za njega bio izazov pisati za djecu i izrazio zadovoljstvo što je dio ovog projekta.

Direktorica JPU „Vukosava Ivanović-Mašanović“ Gordana Mijović kazala je da je ova ustanova u prošloj godini bila uključena u projekat prekogranične saradnje sa Albanijom i da je knjiga rezultat ove saradnje.

Dvojezična didaktička knjiga „Ko je izliječio slončića“ predstavlja zbirku priča i bajki na crnogorskom i albanskom jeziku, a urađena je u okviru IPA programa u saradnji sa organizacijom Monitoring Group Ulcinj – MogUL.

Izvor: Vlada.me

Obracanje ministra prosvjete Predraga Boskovica

YouTube Preview Image

Obracanje direktorice PU “Vukosava Ivanovic Masanovic” Gordane Mijovic

YouTube Preview Image

Obracanje Muzafera Causia autora dvojezične didaktičke knjige „Ko je izliječio slončića“

YouTube Preview Image