Rakčević: U Ulcinju od sticanja nezavisnosti stopa nezaposlenosti porasla dva puta

October 16, 2015   | news

Gradjanski pokret URA u UlcinjuSvako moderno društvo počiva na sposobnostima mladih, dok se aktuelna vlast oslanja isključivo na partijske drugove koji ne umiju da iskoriste poklonjene resurse, kazao je sinoć predsjednik Građanskog pokreta URA Žarko Rakčević na tribini URA u Ulcinju

“Svega čega se dohvate oni osuše. Da ne bi njemačke ambasadorke, ne bi danas imali ni Solanu, pa makar kao stanište ptica”, kazao je Rakčević.

On smatra da Crnoj Gori treba drugačiji model razvoja.

“Ne špekulantski, niti model njihovih ortaka sa bjelosvjetskih potjernica”, kazao je Rakčević. On je kazao da se devedestih, zajedno sa prijateljima, borio za prosperitetnu Crnu Goru, građansku i državu jednakih šansi.

“Sadašnja vlast nije tako mislila, ali je učila od nas i to loše. Mi danas imamo problem jer se našom državom upravlja na loš način”, rekao je Rakčević.

Kako je kazao, od sticanja nezavisnosti stopa nezaposlenosti u Ulcinju porasla je dva puta, sa 10,7 na 20 odsto.

“Je li to da živimo bolje. Da li se zbog boljeg života iseljavaju hiljade ljudi, ne samo sa sjevera, nego i iz Ulcinja i cijele Crne Gore”, naglasio je Rakčević i dodao da je Ulcinj dao nemjerljiv doprinos obnovi nezavisnosti Crne Gore.

Potpredsjednik URA Dritan Abazović kazao je da Ulcinj pokazao i dokazao da ima ljude koji se nijesu predali niti će ikad.

On je pozvao sve manjinske partije da se više ne kriju iza DPS- a. “Mizerno je biti privjezak privjesku jedne trule vlasti. Svi oni imaju partnera u URA jer su tu ljudi koji personifikuju borbu za Crnu Goru od samog početka”, kazao je Abazović.

Potpredsjednik URA Serbo Rastoder

Potpredsjednik URA Šerbo Rastoder kazao je da Ulcinj vidi na poseban način.

“Valdanos je za mene srce Ulcinja, a to su vam uzeli. Stari grad je glava Ulcinja i to vam na sreću ne uzeše. Ako vam uzmu Veliku plažu bojim se da neće moći pobjeći, a mi ostati”, istakao je Rastoder.

Izvor: RTCG