Fuad Hadžibeti saopštio da neće sazivati vanrednu sjednicu SO Ulcinj

November 11, 2015   | Ngjarjet - Events

SO-ULCINJUL­CINj – Skup­šti­na op­šti­ne Ul­cinj ne­će se van­red­no sa­sta­ja­ti po­vo­dom sa­na­ci­o­nog pla­na i kre­dit­nog za­du­že­nja od 5,5 mi­li­o­na eura već će od­bor­ni­ci o to­me mo­ći da se iz­ja­sne na re­dov­nom za­sje­da­nju ko­je će bi­ti za­ka­za­no do kra­ja no­vem­bra, iz­ja­vio je ju­če za „Dan“ pred­jed­nik SO Fu­ad Ha­dži­be­ti.
On je ka­zao da će se do kra­ja ove ne­dje­lje odr­ža­ti je­di­no sjed­ni­ca na ko­joj će se raz­ma­tra­ti si­tu­a­ci­ja u MZ Štoj, u ko­joj se po­sle­dnja dva mje­se­ca do­go­di­lo ne­ko­li­ko te­ških sa­o­bra­ćaj­nih ne­sre­ća ko­je je iza­zva­la na­pu­šte­na sto­ka.
– Na tom za­s­je­da­nju ima­će­mo na dnev­nom re­du i ime­no­va­nje uli­ca kao i iz­bor Op­štin­ske iz­bor­ne ko­mi­si­je. To su oba­ve­ze ko­je mo­ra­mo da za­vr­ši­mo pri­je iz­ja­šnja­va­nja o sa­na­ci­o­nom pla­nu – re­kao je Ha­dži­be­ti.
Pod­sje­ti­mo, pred­jed­nik op­šti­ne Fat­mir Đe­ka za­tra­žio je od ko­a­li­ci­o­nih part­ne­ra, u pr­vom re­du For­ce, sa­gla­snost za van­red­nu sjed­ni­cu na ko­joj bi se od­lu­či­va­lo o sa­na­ci­o­nom pla­nu. Mi­ni­star­stvo fi­nan­si­ja Cr­ne Go­re ra­ni­je je da­lo po­zi­tiv­no mi­šlje­nje na sa­na­ci­o­ni plan za Op­šti­nu Ul­cinj u vri­jed­no­sti od 5,5 mi­li­o­na eura. Ta sred­stva, sma­tra Đe­ka po­mo­ći će u kon­so­li­da­ci­ji fi­nan­si­ja jav­ne upra­ve i jav­nih pred­u­ze­ća či­ji je osni­vač Op­šti­na.
– Bi­će iz­mi­re­na sva du­go­va­nja pre­ma za­posle­ni­ma, do­ba­vlja­či­ma, te ban­ka­ma, ko­ja sa­da iz­no­se oko 3,5 mi­li­o­na eura. Ne­što no­va­ca ići će i na re­a­li­za­ci­ju so­ci­jal­nog pro­gra­ma. Pre­o­sta­je nam da pri­pre­mi­mo do­ku­men­ta­ci­ju, ima do­sta po­sla ali mi­slim­ da će aran­žman bi­ti re­a­li­zo­van do kra­ja ove go­di­ne – iz­ja­vio je ne­dav­no Đe­ka.
Za sred­stva će na pe­ri­od od 10 go­di­na ga­ran­to­va­ti dr­ža­va po osno­vu pri­ho­da ko­je Op­šti­na ima iz Ega­li­za­ci­o­nog fon­da. Kre­dit će bi­ti uzet od ko­mer­ci­jal­ne ban­ke ko­ja po­nu­di naj­bo­lje uslo­ve.
M.K.

Izvor: DAN