Avdiu i Mirkovic potpisali ugovor vrijedan 397.000 euro

December 19, 2015   | news

Nikola-Mirkovic-Fehim-Avdiu-UlcinjUL­CINj – Di­rek­tor ul­cinj­skog Jav­nog pr­du­ze­ća Vo­do­vod i ka­na­li­za­ci­ja Fe­him Av­diu i pred­stav­nik her­ceg­nov­ske kom­pa­ni­je CMC Kon­trol­ma­tik Ni­ko­la Mir­ko­vić pot­pi­sa­li su ju­če u ka­bi­ne­tu pred­sjed­ni­ka op­šti­ne Fat­mi­ra Đe­ke ugo­vor za na­bav­ku vo­do­mje­ra i re­pa­ra­ci­o­nog ma­te­ri­ja­la za to pred­u­ze­će. Ka­kao je sa­op­šte­no vri­jed­nost ugo­vo­ra je 397.435 eura. Vri­je­me re­a­li­za­ci­je je dva mje­se­ca za na­bav­ku i is­po­ru­ku ma­te­ri­ja­la i opre­me i 18 mje­se­ci za ba­žda­re­nje za­mje­nje­nih vo­do­mje­ra. Stru­čan nad­zor nad re­a­li­za­ci­jom ak­tiv­no­sti u okvi­ru pro­jek­ta vr­ši­će ko­map­ni­ja Vo­da­kom. Đe­ka je ka­zao da pot­pi­sva­njem ugo­vo­ra po­či­nje re­a­li­za­ci­ja kre­di­ta Nje­mač­ke raz­voj­ne ban­ke KFV za izgrad­nju i re­vi­ta­li­ta­li­za­ci­ju vo­do­vod­ne i ka­na­li­za­ci­o­ne mre­že.
– Ti­me će se po­ve­ća­ti kva­li­tet ži­vo­ta u na­šem gra­du. Vje­ru­jem da di­je­li­mo mi­šlje­nje da je da­nas po­se­ban dan, ka­da na­kon du­gih pri­pre­ma otva­ra­mo put ova­ko ve­li­koj in­ve­sti­ci­ji, ko­jom traj­no rje­ša­va­mo pro­blem vo­do­snad­bi­je­va­nja gra­da kao i pro­blem re­gu­li­sa­nja ot­pad­nih vo­da. Ovim pro­jek­tom se bit­no uti­če na bu­du­ći kva­li­tet in­fra­struk­tu­re, po­ve­ća­nje ži­vot­nog stan­dar­da gra­đa­na kao i pri­mje­nu evrop­skih stan­dar­da u obla­sti ži­vot­ne sred­ne – ka­zao je Đe­ka.
Pred­stav­ni­ci­ma me­di­ja obra­ti­li­li su se i pred­stav­ni­ca Mi­ni­star­stva odr­ži­vog raz­vo­ja i tu­ri­zma Sne­ža­na Di­da­no­vić, te iz­vr­šni di­rek­tor Vo­da­ko­ma Bo­ris Vu­ko­vić.
M.K.

Izvor: DAN