Vlada CG: Istražiti resurse Šaskog jezera i rijeke Bojane

December 19, 2015   | Ngjarjet - Events

Sasko-jezero-rijeka-Bojana-UlcinjIz Ministarstva je saopšteno da je cilj javnog poziva izrada stručne studije o načinu i mjerama održivog korišćenja ribljeg fonda u ribolovnim vodama Šaskog jezera i rijeke Bojane

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja raspisalo je javni poziv za istraživanje i procjenu resursa Šaskog jezera i rijeke Bojane, na osnovu Sporazuma o zajedničkoj realizaciji projekta Održivi razvoj morskog i obalnog ekosistema Opštine Ulcinj.

Iz Ministarstva je saopšteno da je cilj javnog poziva izrada stručne studije o načinu i mjerama održivog korišćenja ribljeg fonda u ribolovnim vodama Šaskog jezera i rijeke Bojane.

“Izradom te studije doprinijeće se održivom korišćenju i boljem upravljanju raspoloživim ribljim resursima Šaskog jezera i rijeke Bojane”, navodi se u pozivu.

Kroz projekat Održivi razvoj morskog i obalnog ekosistema Opštine Ulcinj, koji finansira Vlada Norveške u saradnji sa Opštinom Ulcinj i Ministarstvom poljoprivrede i ruralnog razvoja, obezbijeđena su sredstva za izradu stručne studije u iznosu od deset hiljada eura.

Javni poziv je, kako se dodaje, otvoren za sve naučne ustanove koje su registrovane u Crnoj Gori do 20. januara naredne godine.

Izvor: Mina Bussines

Na osnovu Sporazuma o zajedničkoj realizaciji projekta „Održivi razvoj morskog i obalnog ekosistema Opštine Ulcinj“, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja raspisalo je Javni poziv za istraživanje i procjenu resursa Šaskog jezera i rijeke Bojane.

Cilj ovog Javnog poziva je izrade stručne studije o načinu i mjerama održivog korišćenja ribljeg fonda u ribolovnim vodama Šaskog jezera i rijeke Bojane. Izradom ove studije doprinijeće se održivom korišćenju i boljem upravljanju raspoloživim ribljim resursima Šaskog jezera i rijeke Bojane.

Kroz projekat „Održivi razvoj morskog i obalnog ekosistema Opštine Ulcinj“, koji finansira Vlade Kraljevine Norveške u saradnji sa Opštinom Ulcinj i Ministarstvom poljoprivrede i ruralnog razvoja, obezbijeđena su sredstva za izradu stručne studije u iznosu od 10.000,00€.

Javni poziv je otvoren za sve naučne ustanove koje su registrovane u Crnoj Gori do 20. janura 2016.godine.

 

Javni poziv za izradu ribolovne osnove PDF

 

Izvor: PR Služba Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja