Nika: Kultura në kohë ( 1985- 2005 – 2015 )?!

December 24, 2015   | Lajmet / Vijesti, Opinione

Shtepia-kultures-Ulqin-( Fotografi me pak koment…)

Një foto-montim:

Dukë folur mbrëmë në përurimin e promovimit të librit të Fadil Kromës- shënimet e një bibliotekisti , drejtori aktual i qendrës Nail Draga, pasi e cilësoi atë” si libër që e meriton të ruhet në vitrinën e librit” ai foli për disa lëshime teknike dhe gjuhësore…, kur se në fund duke ndarë dhuratën për autorin e librit , nuk mundi të lërë (edhe në fund fare), Cufë Likën, pa e falënderuar për meritat e tij rreth përpunimit të fotografive dhe që “ do të jetë si ndihmë edhe për të ardhmën..”

Dhe kjo pastaj na shtoi kureshtjen për të gjetur lëshimet dhe falënderimet eventuale .

Sipas neve , nuk hetuam gabime gramatikore dhe gjuhësore, përjashtuar aty këtu vetëm përdorimin e shkronjë së madhe, e sa për fotografitë , them të vërtetën , i kemi ca dyshime.

Unë vazhdoj ta dua Fadilin- por më shumë e dua të vërtetën( thënie e huazuar, nga Platoni , për Aristotelin..)?!!

Shtepia-kultures-Ulqin-1
Qendra e Kulturës pamje nga viti 2005- pa mbishkrim dhe pa bandra- ata u hoqën nga ne prej hyrjes, sepse përdorimi i flamujve në këtë kohë me ligj ishte i njëanshëm?!!!

Shtepia-kultures-Ulqin-2
Për çudi sipas kësaj fotografie shohim se edhe në vitin 1984 , nuk na paskësh qenë mbi derë – mbishkrimi i bibliotekës, MIRKOSERZENTIĆ..po as banderat e flamuajve që duken në fotografitë e radhës..?!!

Në vend të tyre u krijua një mini- kopht , shih më poshtë fotografinë
Shtepia-kultures-Ulqin-3

Ndërsa Kultura 2015 ….?!!!!
Herën tjetër , një krahasim të gabimeve gjuhësore të librit të Fadilit dhe të Nail Dragës- nga faqet e skanuara..?!!!