Nika: Pse kuvendi i Ulqinit përjetësoi veprën e Radovan  Zogoviqit..?!!!
Në momentin kur po çohej gisht në kuvend që emri i njërës nga rrugët në Ulqin të mbajë emrin e malazezit Radovan Zogoviq, u hetua se në shenj bojkoti , të gjithë këshilltarët e korpusit ortodoks – sllav , e kishin lëshuar sallën e kuvendit , në shenj pakënaqësie. Po çfarë patë bërë Radovan Zogoviq për shqiptarët…?!! Shkrimtari malazez Radovan Zogoviq , që iu kundërvua projektit serbo-madh të shpërnguljes me dhunë e shfarosjes së shqiptarëve nga trojet e veta etnike diku rreth vitit 1936, pat shkruar... Vazhdo

December 19, 2015  :: Opinione :: Comments Off on Nika: Pse kuvendi i Ulqinit përjetësoi veprën e Radovan Zogoviqit..?!!!
Tags:

Oko 500 flamingosa borave na području ulcinjske Solane
Ornitolozi Nacionalnih parkova i Prirodnjačkog muzeja prebrojali su oko 500 flamingosa na području ulcinjske Solane. Ta aktivnost dio je strateškog programa unaprijeđenja prirodnih i stvorenih vrijednosti i turističkih potencijala Solane, kao i pokretanja proizvodnje soli. “U ekološkom pogledu Ulcinjska Solana predstavlja značajan tip staništa koje ima veliku ulogu u održanju biodiverziteta”, saopšteno je iz Nacionalnih parkova. Solana je još 1989. stavljena na listu Međunarodno značajnih područja za boravak ptica tzv.... Vazhdo

December 19, 2015  :: Ngjarjet - Events :: Comments Off on Oko 500 flamingosa borave na području ulcinjske Solane
Tags:

Mrtve životinje na deponiji u Kručima kod Ulcinja
Op­šti­na Ul­cinj ni­ka­da stvar­no ni­je pre­sta­la da ko­ri­sti ne­ka­da­šnju pri­vre­me­nu de­po­ni­ju „Hi­je“ u na­se­lju Kru­če, iako je od­lu­kom SO Ul­cinj iz 2009. go­di­ne kraj­nji rok nje­ne upo­tre­be bio kraj 2011. go­di­ne. Da je JP Ko­mu­nal­ne dje­lat­no­sti kon­stat­no na tom lo­ka­li­te­tu de­po­no­va­lo ra­zno­vr­stan ot­pad, po­ka­zu­je i do­ku­me­nat do ko­ga je do­šo „Dan“, a u ko­me se ja­sno vi­di da je čak i Eko­lo­ška in­spek­ci­ja... Vazhdo

December 18, 2015  :: news :: Comments Off on Mrtve životinje na deponiji u Kručima kod Ulcinja
Tags:

Shënjtëresha e shqiptarëve, Nënë Tereza
Nga Frank Shkreli Lajmi u përhap zyrtarisht të premtën nga Vatikani me një njoftim të posaçëm për median dhe për të gjithë të interesuarit se të ënjën, me rastin e 79-vjetorit të lindjes së tij, Papa Françesku miratoi Dekretin, që do të çojë në shenjtërimin e Age Gonxhe Bojazhiu e njohur si Nënë Tereza. Në njoftimin e Vatikanit thuhet se gjatë një audience të posaçme të ënjtën me Kardinalin Angelo Amato, Prefektin e Kongregacionit të Kauzave të Shënjtërimit, Papa Françesku pranoi Dokumentin në bazë... Vazhdo

December 18, 2015  :: Bota :: Comments Off on Shënjtëresha e shqiptarëve, Nënë Tereza
Tags:

Emina Çunmulaj ha grosh me mish që ja kënaq shpirtin
Modelja e njohur shqiptare nga Mali i Zi, Emina Çunmulaj sot ka përjetuar një kënaqësi të veçantë. Nuk është i dashuri, as profesioni i saj që e kanë kënaqur sot bukuroshen nga Mali i Zi. Fasulja me mish dhe me bukë shtëpie e kanë bërë të ndihen perfekt Emina Cunmulajn. “Mu knaq shpirti edhe barku, bukë shtëpie, fasule me mish” shkruan Emina në Facebook. Mapo  Vazhdo

December 18, 2015  :: Zbavitje / Zabava :: Comments Off on Emina Çunmulaj ha grosh me mish që ja kënaq shpirtin
Tags:

Razgovori počeli u Ulcinju: Đeka traži usvajanje odluka u Skupštini
“Đeka je uvjeren da je, uz dobru volju, moguće usvojiti još niz drugih pripremljenih odluka i planova, uključujući i Strateški plan razvoja opštine Ulcinj 2016-2020. godine, za što je dobijena saglasnost Ministarstva ekonomije”, piše u saopštenju iz Đekinog kabineta Autor: Samir Adrović Nakon što je DPS do daljnjeg prolongirao prekompoziciju vlasti kao njen budući i jedini sigurni konstituent, predsjednik Opštine Ulcinj Fatmir Đeka počeo je razgovore sa predstavnicima svih partija u pokušaju da oživi rad... Vazhdo

December 17, 2015  :: news :: Comments Off on Razgovori počeli u Ulcinju: Đeka traži usvajanje odluka u Skupštini
Tags:

Libraria ARTI sjell librin me poezi “Ulqini”
Ky libër është rezultat i Konkursit të Librarisë Arti në Ulqin, që për temë kishte pikërisht vetë qytetin e Ulqinit. Promovimi i këtij libri pritet të bëhet në gjysmën e dytë të janarit të vitit 2016 Libraria ARTI nga Ulqini ka nxjerrë së fundi librin me poezi “Ulqini”, përkatësisht me poezitë e Konkursit të Librarisë Arti në Ulqin, që për temë kishte pikërisht vetë qytetin e Ulqinit. Në këtë konkurs punimet e veta të pabotuara kushtuar Ulqinit i dërguan 16 autorë në një shtrirje gjeografike... Vazhdo

December 17, 2015  :: Kulturë / Kultura :: Comments Off on Libraria ARTI sjell librin me poezi “Ulqini”
Tags:

“Art Club” do të bëjë përurimin e “Libri-t për Tivarrin”
Të nderuar, Shoqata e Artistëve dhe Intelektualëve “Art Club” do të bëjë përurimin e “Libri-t për Tivarrin”, të përgatitur nga Hajro Ulqinaku. Përurimi do të mbahet në Galerinë e Arteve të Qendrës së Kulturës në Ulqin, të shtunën, më 19 dhjetor 2015, në orën 18.00.  Vazhdo

December 17, 2015  :: Kulturë / Kultura, Ngjarjet - Events :: Comments Off on “Art Club” do të bëjë përurimin e “Libri-t për Tivarrin”
Tags:

Ambasadori turk Serhat Galip viziton Ulqinin
Ambasadori turk i mandatuar në detyrë para pak kohësh në Mal të Zi, shkëlqesia e tij Serhat Galip ka zhvilluar një sërë vizitash në Ulqin. Fillimisht ai ka vizituar Komunën ku u prit nga kryetari z. Fatmir Gjeka dhe bashkëpunëtorët e tij. Kryetari duke i uruar mirëseardhje theksoi  marrëdhëniet e mira dhe bashkëpunimi që është vënë me zyrtarë të lartë të Turqisë departamentet e tyre,  afaristë të fushave të ndryshme dhe binjakëzimi që është bërë me qytetin Serik. Sipas kryetarit dhe bashkëpunëtorëve... Vazhdo

December 17, 2015  :: Lajmet / Vijesti, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Ambasadori turk Serhat Galip viziton Ulqinin
Tags:

Reagim kundrejt emisionit “Perspektiva”, Forumi Rinor i UDSH-së
UNIONI DEMOKRATIK I SHQIPTARËVE FORUMI RINOR Ulqin , më 17.12.2015     Reagim kundrejt emisionit “Perspektiva”, gjegjësisht dokumentarit për të rinj i cili në thelb ka temat më të ndjeshme për trevat e Ballkanit. Ne si Forum rinor i Unionit demokratik të Shqiptarëve e shohim të arsyeshme të reagojmë ndaj dokumentarit “Perspektiva”, gjegjësisht të shprehim indinjatën, mospajtimin dhe mbi të gjitha shqetësimin tonë të thellë për mënyrën dashakeqe të trajtimit të një teme kaq delikate. Edhe pse... Vazhdo

December 17, 2015  :: Reportazh / Reportaža :: Comments Off on Reagim kundrejt emisionit “Perspektiva”, Forumi Rinor i UDSH-së
Tags:

Page 4 of 167« First...23456...102030...Last »