Nazif Cungu iskazao spremnost učestvovanjem parlamentarnog dijaloga

February 3, 2016   | news

Nazif Cungu-Gjergj-Camaj-KrivokapiqPotpisnici pisma, Milo Đukanović, Rafet Husović, Marija Vučinović, Andrija Popović, Darko Pajović, Nazif Cungu i Đerđ Camaj, navode da “imajući u vidu važnost parlamentarnog dijaloga koji se vodi u Skupštini Crne Gore na nivou predsjednika parlamentarnih partija”, kao i činjenicu da su Socijaldemokrate iskazale spremnost za učestvovanjem u tom dijalogu, smatraju neophodnim da predsjednik Socijaldemokrata Ivan Brajović bude pozvan na sastanak lidera parlamentarnih partija, koji je zakazan za petak, 5. februara.

Lideri sedam parlamentarnih partija smatraju da Socijaldemokrate Crne Gore, jednako kao i sve ostale političke partije koje imaju predstavnike u Parlamentu, imaju pravo da učestvuju u dijalogu.

“Neophodnost njihovog uključivanja je još očiglednija ukoliko znamo da u dijalogu učestvuju i predstavnici onih subjekata koji imaju predstavnike u Parlamentu, a formalno nijesu registrovane kao politička partija. Cijenimo da bi uključivanje svih političkih aktera koji to žele, a koje imaju svoje predstavnike u Parlamentu, samo doprinijelo kvalitetnijem dijalogu, te bi u tom smislu trebalo uključiti sve koji iskažu spremnost da budu dio toga procesa, što su Socijaldemokrate Crne Gore dopisom upućenim kopredsjedavajućim Radne grupe jasno i učinili”, navodi se u pismu upućenom Krivokapiću.

Izvor: TVCG