Gani Resulbegovic, dobitnik nagrade za unapređenje menadžmenta

April 22, 2016   | news

Gani Resulbegovic, dobitnik nagradeDan Privredne komore Crne Gore svečano je obilježen 21. aprila 2016. u Vili Gorica, dodjelom Nagrade ove asocijacije najuspješnijim privrednicima za prethodnu godinu.

Laureatima – za uspješno poslovanje Pivari „Trebjesa”, društvenu odgovornost Societe Generale Banci Montenegro, inovativnost kompaniji M:tel i unapređenje menadžmenta Ganiju Resulbegoviću, Nagradu je uručio predsjednik Privredne komore Crne Gore Velimir Mijušković.

– Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, sa kojim sam prethodnih godina dijelio zadovoljstvo uručivanja Nagrada, zbog važnih državničkih obaveza je van zemlje i nije u mogućnosti da danas bude sa nama, ali je Privrednoj komori i nagrađenima uputio najsrdačnije čestitke uz želju da nastave sa uspjesima – rekao je Mijušković.

Svečanosti su prisustvovali predstavnici države, diplomatskog kora, lokalne uprave, privrede, nauke i kulture.

Kao i prethodnih godina, Privredna komora Crne Gore je dobila brojne čestitke povodom 88 godina rada, čime su njeni domaći i inostrani partneri iskazali važnost saradnje kako na bilateralnom nivou tako i u okviru međunarodnih asocijacija.

Riječ predsjednika Komore

Govoreći na svečanosti, predsjednik Privredne komore Crne Gore Mijušković je kazao da je Nagrada, koja se dodjeljuje već skoro pola vijeka, najbolji svjedok opravdanosti namjere njenih utemeljivača.

– Dostignuća ovogodišnjih laureata, kao i onih iz prethodnih godina zaista su izuzetna, budući da se osim sa oštrom konkurencijom koja je rezultat otvorenosti tržišta, susrijeću i sa složenim okolnostima koje su posljedica ekonomske krize. Ipak, rezultati naših nagrađenih pokazuju da dobro organizovane kompanije vođene stručnim menadžmentom i sa osmišljenom strategijom mogu savladati kompleksne eksterne faktore – rekao je Mijušković.

On je izrazio zadovoljstvo što je ove godine pristigao najveći broj kvalitetnih predloga za Nagrade, što uvjerava da je sve više kompanija sa zavidnim rezultatima poslovanja.

Govoreći o laureatima, predsjednik Komore je istakao da je Pivara Trebjesa, koja ove godine obilježava 120 godina postojanja i dobitnik je Nagrade za uspješno poslovanje, svojim visokokvalitetnim brendom Nikšićkim pivom, bila i ostala izuzetan i prepoznatljiv promoter crnogorske privrede, u Regionu i šire.

Societe Generale Banka Montenegro na osmišljen način se bavila potrebama društvene zajednice u kojoj posluje. Jasno prepoznate potrebe društva prije svega u sistemu zdravstva i obrazovanja bile su u fokusu njihove pažnje i pomoći, što može da posluži kao uzor drugim kompanijama.

Kompanija M:tel, pored brojnih naprednih usluga, nudi novu aplikaciju, koja je prva takvog opsega na balkanskom tržištu i time je kvalitativno upotpunila široku ponudu usluga elektronskih komunikacija. To je bio ključni razlog da ova kompanija bude nagrađena za inovativnost.

Gani Resulbegovic, dobitnik Nagrade za unapređenje menadžmenta, zahvaljujući jasnoj viziji, preduzetničkom duhu i spremnošću za nove izazove, unapređivao je svoju kompaniju istovremeno podižući nivo turističke ponude Crne Gore, a posebno Ulcinja.

Mijušković je podsjetio da se dugi niz godina dodjeljuje Nagrada upravo na Dan Komore 21. april, kada je 1928. godine u Podgorici formirana Privredna komora. Od tada, Komora u kontinuitetu postoji i djeluje, i danas sa ponosom obilježavamo njenih 88 godina trajanja.

– Brojne generacije predstavnika privrede ugradili su sebe u istoriju ove institucije i nesumnjivo ostavili trag i putokaz kasnijim generacijama. Od početka XX vijeka pa do danas, bez obzira na vremena, društvene okolnosti i prilike kroz koje se prolazilo, privrednici su se uvijek trudili da budu povezani i institucionalno organizovani i da preko svoje Komore, iskazuju i ostvaruju svoje zajedničke interese – rekao je on.

Suštinski zadatak Komore, naglašava on, jeste zastupanje objedinjenog interesa članstva, što podrazumijeva aktivnosti na kreiranju ekonomske politike, promociju privrede u zemlji i van nje, i brojne druge Zakonom utvrđene obaveze i usluge. Podsjetio je da su prethodne godine u otvorenom procesu izabrani novi zastupnici cjelokupne privrede.

– Ovakva organizacija Komore, kakvu uostalom imaju najrazvijenije evropske zemlje, garantuje predstavljanje i zastupanje interesa poslovne zajednice u cjelini, što nas čini jedino kompetentnim i pozvanim u procesu determinisanja i pružanja specifičnih oblika podrške poslovanju koju ni jedno drugo interesno udruženje nema kapacitet da obezbijedi – rekao je Mijušković.

Istakao je da je Privredna komora Crne Gore nakon izlaska iz sistema Privredne komore Jugoslavije veoma brzo uspjela da se pozicionira u međunarodnim okvirima kao nacionalna Komora.

– To je svakako bilo još i jednostavnije nakon što je Crna Gora prije deceniju obnovila državnu nezavisnost. Time smo pored brojnih drugih dobrobiti neprocjenjivog značaja u našem društveno ekonomskom razvoju, mi kao Komora mogli još više i snažnije da promovišemo potencijale naše zemlje. Naravno, to nam je uzimajući u obzir prednosti punopravnog članstva u komorskim asocijacijama svjetskog i evropskog nivoa omogućilo da jednostavnije, a istovremeno na pravi način širimo dijapazon naših usluga u skladu sa potrebama savremenog poslovanja – rekao je on.

Mijušković je zaključio da će Komora i u narednom periodu nastaviti da djeluje u skladu sa prioritetima i potrebama privrede i uvijek biti snažna podrška svojim članicama u njihovom radu i uspjehu koji su esencija planiranog ekonomskog i društvenog rasta te razvoja Crne Gore.

Laureati

Predsjednik Odbora za dodjelu Nagrada Privredne komore Crne Gore Željko Andrić obrazložio je odluku da laureati budu Pivara “Trebjesa”, Societe Generale Banka Montenegro, M:tel i Gani Resulbegović.

Pivara „Trebjesa“ je sinonim za pouzdanost, a njen najpoznatiji brend jedan od omiljenih proizvoda crnogorskih potrošača i jedan od najboljih izvoznih proizvoda Crne Gore. Ova kompanija primjenjuje ali i postavlja izuzetno visoke standarde poslovanja i predstavlja primjer uspješnog preduzeća, koje je kroz decenije odolijevalo izazovnom ekonomskom ambijentu i stajalo čvrsto, kao simbol tradicije i kvaliteta ne samo u gradu pod Trebjesom, već i u cijeloj Crnoj Gori – kazao je Andrić.

Prema njegovim riječima, Pivara „Trebjesa“ je primjer uspješne kompanije, koja je lider u svom segmentu na domaćem tržištu, ali i jedan od najboljih ambasadora kvaliteta na regionalnim tržištima. Pivarin najpoznatiji proizvod, Nikšićko pivo, svakako je jedan od najpoznatijih nacionalnih brendova i izvoznih proizvoda naše zemlje. Svojim kvalitetom i tradicijom dugom 120 godina, Nikšićko Pivo pokazuje da su prave vrijednosti neprolazne, a kvalitet uvijek najbolji ambasador. Zbog toga je Nikšićko i nosilac kolektivnog žiga Privredne komore, „Dobro iz Crne Gore“.

Societe Generale banka Montenegro u društveno odgovornom poslovanju primjenjuje standarde Grupe koja posluje u 76 zemalja svijeta i sa svojih 148.000 zaposlenih podržava 30 miliona klijenata.

– Sve njene članice, pa i Banka u Crnoj Gori, nastoje da budu referentne institucije za odnos sa drugima, kako sa klijentima, tako i sa zaposlenima i sa društvom u kojem živi, prilagođavajući prioritete lokalnim potrebama i uslovima – kazao je Andrić.

S tim u vezi, Banka je realizovala brojne društveno odgovorne aktivnosti u zdravstvu, obrazovanju, zaštiti životne sredine, kulturi i kroz podršku ranjivim grupacijama društva.

Banka posebnu pažnju posvećuje projektima koji su od značaja za dobrobit cijelog stanovništva Crne Gore. Na prvom mjestu, to je podrška zdravstvenom sistemu Crne Gore kroz donacije medicinske opreme, stvaranje boljih uslova za brigu o zdravlju građana. Namjera Societe Generale banke Montenegro je bila i da projektima kojima se podržavaju mladi ljudi afirmiše mobilnost, razmjena informacija i poboljšaju uslovi života, pogotovo za mlade ljude sa posebnim potrebama koji se kroz program inkluzije uključuju u redovne tokove društva.

M:tel, dobitnik nagrade za inovativnost, prilagođavajući se zahtjevima tržišta, korisnicima je ponudio sasvim nov proizvod – Mondo go aplikaciju. Aplikacija je jedinstvena na tržištu Crne Gore iz domena komunikacija i omogućava skoro sve vrste usluga koje jedan mobilni operator može da pruži.

Mondo go aplikacija je prva na balkanskom tržištu (i šire) koja pruža personalizovani doživljaj korisniku i predstavlja odgovor operatora na OTT usluge. Ona kombinuje različite vrste servisa: Mondo, M:call, poruke i self care servise. U poređenju sa sličnim aplikacijama, Mondo go aplikacija omogućava komunikaciju sa korisnicima koji nemaju insaliranu aplikaciju.

Osim aplikacije, po prvi put u Crnoj Gori u saradnji sa Elektroprivredom i Elektroprenosima Crne Gore M:tel nudi korisnicima kablovsku televiziju i internet na bazi ADSS tehnologije, u čiji će razvoj i ove godine uložiti 18 miliona eura.

Gani Resulbegovic, dobitnik nagrade za unapređenje menadžmenta, zaslužan je za kreiranje modernijeg ulcinjskog turističkog proizvoda. Kompanija Real Estate čiji je vlasnik i koju zahvaljujući posebnom senzibilitetu za menadžersko upravljanje uspješno vodi od 1988. godine uživa veliki ugled kako među kolegama privrednicima tako i brojnim turistima.

Hoteli „Dvori Balšića” i „Palata Venezia” u Ulcinju, pod upravom kompanije Ganija Resulbegovića, postali su reprezentativni, autentični i najrenomiraniji smještajni kapaciteti na crnogorskom primorju.

– Investicijom koju sada realizuje biće upotpunjeni postojeći sadržaji, čime će i Ulcinj dobiti najpotpuniji turistički proizvod visokog kvaliteta – rekao je Andrić.

Resulbegović je prvi privatni zakupac plaže na crnogorskom primorju, zaslužan je za kreiranje modernijeg ulcinjskog turističkog proizvoda u više pravaca. Aktivan je član Odbora udruženja turizma i ugostiteljstva Privredne komore Crne Gore i predsjednik Sektora zakupaca plaža pri Crnogorskom turističkom udruženju.

Dobitnik je mnogih nagrada i priznanja za doprinos poslovanju kako u državi, tako i u inostranstvu.

U ime nagrađenih Komori je zahvalila Sanja Ćalasan, izvšna direktorica Pivare „Trebjesa“.‚

– Ova nagrada je rezultat rada i zalaganja svih zaposlenih u Pivari „Trebjesa“ koji su zaslužni što se svrstavamo u uspješno preduzeće. Ne manje važno za nas je što Nagradu dobijamo u godini jubileja, 120 godina pivarstva u Crnoj Gori. Od osnivanja u tadašnjoj Knjaževini Crnoj Gori pa sve do danas, Pivara „Trebjesa“ prošla je put od male lokalne pivare do respektabilne kompanije priznate u međunarodnim okvirima – rekla je ona.

Čestitala je ostalim laureatima kompanijama M:tel, Societe Generale Banka Montenegro i Ganiju Resulbegoviću.

– Privredna komora koja nam je dodijelila ova značajna priznanja je kuća privrede i mjesto u kojem se brojne aktivnosti slažu i artikulišu na način da to bude u najboljem interesu privrede. Zbog toga je za sve nas veoma važna podrška Privredne komore koja doprinosi da budemo bolji i uspješniji. To se naročito ogleda u težnji da privrednici i kompanije u Crnoj Gori, bez obzira na složenu ekonomsku situaciju, ne odustaju od razvoja i investicija i time povećavaju konkurentnost u Regionu i šire. Još jednom bih zahvalila na ukazanom povjerenju i časti koju svim dobitnicima čini ova Nagrada i da istaknem da je ona ujedno podstrek i obaveza da zajedno sa Privrednom komorom doprinosimo razvoju crnogorske privrede – kazala je Sanja Ćalasan.

Izvor: Privredna komora Crna Gore