Emisija “Okvir”: Abazović, Jasavić, Milošević – Video

April 27, 2016   | news

EMISIJA-OKVIR-RTCGPozitivna Crna Gora će potpisati Sporazum o fer i slobodnim izborima i podržati sve ono što su promjene, najavila je poslanica te stranke Azra Jasavić, gostujući u emisiji “Okvir”, Televizije Crne Gore. Jasavić je poručila da će Pozitivna biti dio kontrole izbornog procesa.

Ona je poručila da Pozitivna, neće Sporazum potpisati isti dan kada su to uradili DPS i opozicija. “Pozitivna Crna Gora će potpisati Sporazum, ali ne isti dan kada ga potpisuje DPS, jer se potpuno razlikujemo od te partije, kao i od koncerna “Vijesti” i partija koje pripadaju tom koncernu”, poručila je Jasavić.

Ona je saopštila da su Crnoj Gori potrebne promjene koje će voditi ljudi koji nijesu u politiku ušli iz materijalnih razloga.

Jasavić je poručila da će Pozitivna biti dio kontrole izbornog procesa. “Mi to očekujemo iz kvote opozicije, ako žele zaista fer izbore, da shvate da Pozitivna nema nijednu funkciju u ovoj državi”, poručila je Jasavić.

“Pozitivnoj Crnoj Gori nema ko šta da prigovori oko toga da je Pozitivna bila dosljedna i ispunila ono što je obećala”, kazala je Jasavić.

Politički direktor DPS-a Tarzan Milošević je kazao da vjeruje u to da će Pozitivna biti dio vlasti, ali nije direktno odgovorio na pitanje da li će to biti sa kvote vlasti ili opozicije.

Član URE Dritan Abazović je saopštio da je njemu jasno kome pripada partija koja u Skupštini daje povjerenje Vladi.

“Ako DPS iz svoje kvode da Pozitivnoj čitavu Vladu mi nećemo imati ništa protiv toga”, kazao je Abazović i ponovio da Pozitivna neće sa kvote opozicije dobiti mjesta u prelaznoj Vladi.

Abazović je ocijenio da je dobro što je Sporazum potpisan. “Žalosno je što moramo da potpisujemo ovakve Sporazume… To mnogo govori o onima koji su vodili ovaj sistem”, rekao je Abazović.

“Želja URE, vjerujem i ostalih potpisnika je da u oktobru imamo izbore koji će biti najviše fer od svih do sada održanih”, naveo je Abazović i dodao da vlast koja se konstituiše nakon izbora treba da bude izbor volje većine svih građana. “Mi takvu vlast sada nemamo”, poručio je Abazović.

Milošević je, na početku emisije, saopštio da su potpisivanjem Sporazuma, stvorene sve pretpostavke da izbori budu održani u skladu sa zakonom i prihvaćeni od svih subjekata koji budu učestvovali u izbornom procesu.

“Cilj je puno povjerenje u izborni proces i u ono što Vlada bude radila do izbora”, kazao je Milošević.

Izvor: RTCG

http://www.rtcg.me/upload/boxFileData/2016/04/27/173520/okvir26042016.mp4