Dritan Abazovic: Spreman za kontrolu državnih institucija i javnih preduzeća

May 25, 2016   | news

Potpredsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović, kazao je da su njegova stranka, Demos i Socijaldemokratska partija (SDP), pripremile spisak kandidata koji će ući u 16 državnih institucija i šest javnih preduzeća u većinskom vlasništvu države, kako bi kontrolisali njihov rad. Predlog kandidata će se, kako je istakao, već u četvrtak naći na sjednici Vlade.

Abazović je rekao da je atmosfera unutar opozicione trojke više nego korektna, te da nema nikakvih nesuglasica između Demosa, URA-e i SDP-a.

Dritan Abazovic„Postoji visok stepen saglasnosti između tri partije, tako da ne očekujem nikakve probleme. Dogovoreni su sastanci koji će biti ustaljena praksa, i koji će sigurno pomoći da jačamo opozicioni timski duh, ali i da međusobno koordinišemo aktivnosti svih onih ljudi koji budu učestvovali u procesu kontrole“, kazao je Abazović za Portal Analitika.

On je naveo da će odmah nakon izbora kadrova za kontrolu javnih preduzeća i kompanija u državnom vlasništvu, uslijediti izbor kadrova po dubini u opštinama.

„Postoji 20 opština u kojima će opozicija imati svoja mjesta, dok su tri opštine pod kontrolom Demokratske partije socijalista (DPS), tako da će oni tu imati mogućnost da imenuju kontrolore. Postoji takođe i veliki broj preduzeća čiji je osnivač opština, i u čijim bordovima će takođe biti opozicionih predstavnika“, poručio je potpredsjednik URA-e.

Izvor: Portal Analitika