U oktobru počinje izgradnja kanalizacione mreže u Ulcinj

May 27, 2016   | news

Mbledhja -ndërtimi i kanalizimit në Ulqin-CunguIzgradnja kanalizacione mreže za naselje Kodra, Totoše, Bijela gora i Gornja Bratica počinje u oktobru

Predstavnici opštine Ulcinj i Javnog preduzeća ”Vodovod i kanalizacija” održali su radni sastanak sa kompanijom koja predstavlja Nacionalnu jedinicu za implementaciju projekata u oblasti komunalne infrastrukture i zaštite životne sredine DOO Project Consulting – PROCON, u vezi projekta ”Izgradnja kanalizacione mreže za naselja Kodra, Totoše, Bijela gora i Gornja Bratica”.

Predsjednik Cungu potencirao je važnost ovog projekta za opštinu Ulcinj i naglasio da ne smije doći do kašnjenja u njegovoj realizaciji, i da sve nadležne komunalne strukture moraju raditi na njegovoj pravovremenoj implementaciji.

Direktorica Procon -a, Sanja Mugoša rekla je da je blizu početak realizacije projekta, i da je na opštini da u što bržemo roku završi eksproprijaciju zemljišta u ovim naseljima, izda mišljenje o potrebi izrade elaborata o procjeni uticaja projekta na životnu sredinu i, kao rezultat svega toga, Sekretarijat za prostorno planiranje i održivi razvoj opštine Ulcinj izda građevinsku dozvolu.

Projekt menadžer iz Procon-a, Stojan Vuletić prezentirao je prisutnima tabelu sa precizno definisanim aktivnostima i nosiocima aktivnosti. Prema definisanoj dinamici, početak izgradnje kanalizacione mreže planiran je sredinom oktobra ove godine. Planirana vrijednost investicije za kanalizacionu mrežu je 4.230.000 eura, dok je za nadzor planirano 240.000 eura. Sredstava za ovaj projekat obezbjeđena su od Evropske banke za obnovu i razvoju.