Allaj company iz Ulcinja, kažnjen sa 1.500 eura jer su gosti skandirali Albaniji

July 24, 2016   | news

Kompania Allaj nga Ulqini dënohet me 1500 euro-VijestiShisha bar kažnjen sa 1.500 eura: Plaćaju jer su gosti skandirali Albaniji

U prijavi policije navodi se da su se tokom fudbalske utakmice između Jermenije i Albanije, “čule uvredljive riječi na osnovu nacionalne pripadnosti i isticane zastave drugih država”.

Autor: Samir Adrović

Firma Allaj company iz Ulcinja, u okviru koje posluje “Shisha bar” na Ploči iznad Pristana, kažnjena je 1.500 eura zbog  navijanja i skandiranja gostiju tokom utakmice Jermenija-Albanija, u oktobru prošle godine. Osuđujuću prvostepenu presudu izrekao je sudija za prekršaje Feriz Ćeranić.

On je krivice oslobodio brata vlasnika tog preduzeća  Skendera Alovića, protiv kojeg je policija takođe  podnijela prijavu zbog remećenja javnog reda i mira.

Alovića su teretili zbog toga što je “dozvolio neprilično skandiranje u lokalu i isticanje zastava druge države”.

“Odluka suda je sramna i ne počiva na zakonu i činjenicama”, kazao je Alović, koji je najavio žalbu Višem sudu za prekršaje.

U rješenju Ćeranića piše da je sud istinito i potpuno utvrdio sve činjenice koje su bile od važnosti za donošenje pravične i zakonite odluke.

U prijavi policije navodi se da su se tokom fudbalske utakmice između  Jermenije i Albanije, “čule  uvredljive riječi na osnovu nacionalne pripadnosti i isticane zastave drugih država”.

Policija je u prijavi napisala da je time narušen javni red i mir, a da su  Allaj company i Alović, propuštanjem dužnog nadzora, dozvolili  takav rad pravnog lica.

Sud je firmu Alovićevog brata osudio zbog toga što “bez odlaganja nije obavijestila organ uprave nadležan za policijske poslove”, dok je postupak protiv Alovića  obustavljen zbog nedostatka dokaza.  Sud je kao logične i uvjerljive cijenio iskaze policajaca koji su u vrijeme meča bili u neposrednoj blizini lokala.

Oni su tvrdili da se u lokalu skandiralo etničkoj Albaniji i UČK, ali da nijesu mogli da intervenišu jer se radilo o većoj grupi maloljetnih lica.

Alović je ponovio da policija nije zabranila prenos utakmice, da u lokalu nije polomljena nijedna čaša i da nije bilo narušavanja javnog reda i mira.

“Ne mogu zabraniti nikom da navija ni unutra a posebno ne ako je to izvan lokala”, kazao je Alović.

Sud je ipak ocijenio da je okrivljeno pravno lice odgovorno za prekršaj.

Izvor: Vijesti Online