Gzim Hajdinaga nosilac liste Demokratske partije

August 15, 2016   | news

Gezim-Hajdinaga-Fatmir-Gjeka-UlqinGrupacija istaknutih aktivista, intelektualaca i slobodnih građana iz Ulcinja i drugih krajeva gdje žive Albanci predvođena bivšim ministrom u Vladi i gradonačelnikom Ulcinja Gzimom Hajdinagom, pridružila se Demokratskoj partiji (DP), saopšteno je iz te stranke.
Kako su naveli u saopštenju, na to su se odlučili polazeći od činjenice da su Albanci, najviše svojom krivicom, politički defaktorizovani u Crnoj Gori, a da je ekonomsko-socijalno stanje u područjima gdje oni žive sve gore.
– Uvjereni su da se samo širokim okupljanjem može poboljšati njihov ukupni položaj i ostvariti Ustavom zajamčena prava, te postići dobar rezultat na predstojećim izborima i cijeneći da to mogu postići oni koji su dosadašnjim rezultatima potvrdili da rade u nacionalnom interesu naše zajednice, a ne samo za ličnu ili partijsku korist – konstatovano je u saopštenju.
Istakli su da je Demokratska partija proteklih sedmica vodila plodne pregovare sa značajnim brojem političkih subjekata o realizaciji tih ciljeva i zajedničkom nastupu na predstojećim izborima.
– Ubijeđeni smo da ćemo biti u koaliciji sa našim dosadašnjim partnerima na lokalnom nivou, kao i drugim relevantnim političkim grupacijama iz Malesije, Plava, Gusinja i Rožaja. Sa zadovoljstvom informišemo javnost da se jedna grupacija istaknutih aktivista, intelektualaca i slobodnih građana iz Ulcinja i drugih krajeva gdje žive Albanci predvođena bivšim ministrom u Vladi Crne Gore i gradonačelnikom Ulcinja Gzimom Hajdinagom, pridružila Demokratskoj partiji (DP). Na sjednici glavnog odbora, koja je održana u petak, a kojom je predsjedavao lider Fatmir Đeka, odlučeno je da Hajdinaga bude na čelu naše liste na parlamentarnim izborima u oktobru – navedeno je u saopštenju.
Ocjenjuju da su sigurni da će ova lista koju će predvoditi Hajdinaga, kao čovjek koji je više od deceniju bio inicijator i realizator niza značajnih projekata za Albance, dobiti najveći broj njihovih glasova i dostojno ih predstavljati u Skupštini Crne Gore.M.V.

Izvor: DAN